ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Έκλεισε το κέντρο του Λονδίνου - Πάνω από 100.000 διαδηλώνουν για την Παλαιστίνη


Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου σε ένδειξη αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη και για να απαιτήσουν τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα, μετά την αιφνιδιαστική τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

Ο σταθμός King’s Cross στο κέντρο του Λονδίνου έκλεισε καθώς έως και 100.000 άνθρωποι συμμετέχουν σε μια μεγάλη διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης ενώ η επέλαση της καταιγίδας Μπαμπέτ επιβαρύνει τις ήδη δύσκολες συνθήκες.

Ο σταθμός επιτρέπει στους ανθρώπους να αποχωρήσουν από το κέντρο, αλλά όχι να εισέλθουν, ως «προσωρινό» μέτρο . Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σμήνη ανθρώπων που περιμένουν το τρενο στο King’s Cross, με γεμάτες τις αποβάθρες στις γραμμές του μετρό σε όλο το Λονδίνο καθώς ο κόσμος φτάνει για να παρακολουθήσει την πορεία, από το Marble Arch προς το Whitehall και την πλατεία του Κοινοβουλίου.

Τα πλήθη κρατούσαν ψηλά πλακάτ που έγραφαν «Ελεύθερη Παλαιστίνη», ενώ άλλοι άνοιξαν μια γιγάντια παλαιστινιακή σημαία και άφησαν πράσινες φωτοβολίδες καπνού. Οι διαδηλωτές στην πρωτεύουσα ζήτησαν τον τερματισμό των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα, στον απόηχο της αιφνιδιαστικής τρομοκρατικής επίθεσης από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.
O πόλεμος έχει πυροδοτήσει διαμαρτυρίες σε όλο τον αραβικό κόσμο και όχι μόνο, με πλήθη να συγκεντρώνονται στον Λίβανο, το Ιράκ, την Ιορδανία, την Τουρκία και την Αίγυπτο, καθώς και στην Ιρλανδία, την Ινδονησία, τη Μαλαισία και τη Νότια Αφρική.

Εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στη Ρώμη το Σάββατο, με ορισμένους διαδηλωτές να κρατούν πλακάτ που έγραφαν «Παλαιστίνη, η Ρώμη είναι μαζί σου» και «Καμία ειρήνη μέχρι να αποκτήσουμε ελευθερία».

Στην Αυστραλία, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Σίδνεϊ, φωνάζοντας «Ντροπή, ντροπή, Ισραήλ» και «η Παλαιστίνη δεν θα πεθάνει ποτέ».

Και στη Νέα Υόρκη, εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία προς το γραφείο της Αμερικανίδας γερουσιαστής Κρίστεν Γκίλιμπραντ στο Μανχάταν, πολλοί φωνάζοντας «κατάπαυση του πυρός τώρα».

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Πόλη του Μεξικού, άναψαν κεριά και φώναζαν «ελεύθερη Παλαιστίνη».