ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Διάβασε το «ραβασάκι» και καθάρισε;


Επανέκαμψε την Κυριακή ο προβεβλημένος δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε αναφορά του στην εκπομπή του Σαββάτου προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, που άφηναν ξεκάθαρα υπονοούμενα, με αφορμή την επικείμενη στρατιωτική θητεία του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.
Διαβάζοντας μια δήλωση, το ύφος της οποίας σαφέστατα παραπέμπει σε ανακοίνωση νομικού τμήματος - του τηλεοπτικού σταθμού ίσως; - ο Γιώργος Αυτιάς αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να προσβάλλει με το σχόλιο του, το οποίο κατά τον παρουσιαστή «σε καμία περίπτωση δεν ήταν ομοφοβικό, όπως επικαλείται ο κύριος Κασσελάκης» και ως εκ τούτου δεν ένιωσε και την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη.
Η δήλωση on camera του Γιώργου Αυτιά:
«Θα ήθελα να πω κάτι που αφορά στη χθεσινή δήλωση του αξιότιμου αρχηγού της Αντιπολίτευσης. Κατ’ αρχάς το σχόλιό μου σε καμία περίπτωση δεν ήταν ομοφοβικό, όπως επικαλείται ο κύριος Κασσελάκης. Μακριά από μένα κάθε τέτοιου είδους συσχέτιση, καθώς δεν συνάδει με τις αρχές μου, τις κανόνες ζωής και τον σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου.
Δεν συνάδει με την πολύχρονη πορεία μου στα Μέσα, δηλαδή να σέβεται τον άνθρωπο, την προσωπικότητα και τη διαφορετικότητά το. Να σέβεται τους θεσμούς, όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά πρόσωπα, δικαστικά και θεσμικά όργανα της Πολιτείας και των κομμάτων, μηδέ εξαιρουμένου του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον οποίο σέβομαι θεσμικά ανέκαθεν.
35 χρόνια υπηρετώ τον πολίτη σε όλες τις πτυχές των διεκδικήσεων πιστά, τηρώντας τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας. Επαναλαμβάνω μακριά από μένα, μακριά, τέτοιες διατυπώσεις και δήθεν υπονοούμενα που δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές μου ούτε με τη δεοντολογία μου ούτε με τον απόλυτο σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ατόμου. Σεβασμός παντού και σε όλα και αυτά προς άρση κάθε παρεξήγησης. Αυτή είναι η δική μου τοποθέτηση, μια ζωή αγωνιζόμαστε εδώ για τον κόσμο, αγωνιζόμαστε για όλα αυτά 35 και πλέον χρόνια. Αυτή είναι η θέση μου, αυτή είναι η δήλωσή μου».
Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είχε πει μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: «Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα, όταν εκείνος παρουσιαστεί; Στη Θήβα δεν υπάρχει και γυμναστήριο για τους νεοσύλλεκτους, όπου εκεί να δούμε τι μέλλει γενέσθαι».

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Κασσελάκη, ο οποίος με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) κατηγόρησε τον παρουσιαστή για «κουλτούρα ομοφοβίας και διακρίσεων» και για προσβολές κατά των φαντάρων και του στρατεύματος, ενώ κάλεσε τον τηλεοπτικό σταθμό «να συνεχίσει, ξεριζώνοντας την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας που, όπως φαίνεται, διακατέχει κορυφαία δημοσιογραφικά στελέχη του».

-  από efsyn.gr