ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Η αντίδραση Γεωργιάδη για το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν


Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιτιθέμενος μέσω tweet στην «Εφ.Συν.», επιχειρεί ο Άδ. Γεωργιάδης στην πρώτη του αντίδραση για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. Ο «γαλάζιος» υπουργός, με μια ανάρτηση με απολογητικό ύφος, ουσιαστικά επιμένει στα εκβιαστικά διλήμματα προ της κάλπης αποφεύγοντας σκόπιμα να απαντήσει στη «λάσπη στον ανεμιστήρα» που ο ίδιος φρόντισε να ρίξει κατηγορώντας τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και εκ νέου υποψήφιο για χαμένα ΕΣΠΑ και κονδύλια.
Ο υπουργός Εργασίας, που κατά την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης ήταν υπουργός Ανάπτυξης, κατηγόρησε τον αριστερό δήμαρχο ότι «δεν έχει έρθει να πάρει ούτε ένα ΕΣΠΑ» και κούνησε το δάχτυλο στους δημότες Χαλανδρίου να στηρίξουν την εκλεκτή της Ν.Δ. στον β' γύρο αν θέλουν ένα δήμαρχο «που θα φέρει έργα και λεφτά στην πόλη».
Τα λεγόμενα του υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Ρούσσου που παρέθεσε συντριπτικά στοιχεία. «Χάρη στις ώριμες μελέτες του Δήμου, σχεδόν το 70% των χρηματοδοτήσεων για τα έργα που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη εξασφαλίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το πρόγραμμα ''Αντώνης Τρίτσης'', την Περιφέρεια Αττικής και το Πράσινο Ταμείο», είπε και πρόσθεσε με νόημα, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα του Άδωνη Γεωργιάδη: 
«Το 2014 όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση η εικόνα ήταν εντελώς αντίστροφη. Το 80% της χρηματοδότησης των έργων προέρχονταν απευθείας από ίδιους πόρους του Δήμου και μόλις 20% από άλλες πηγές».
Ο κ. Γεωργιάδης στην ανάρτηση του φρόντισε να επιτεθεί στην «Εφ.Συν.» αλλά δεν είπε κουβέντα για την αποδόμηση του αφηγήματός του από τον ίδιο τον κ. Ρούσσο.