ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Λίνα Παπαδάκη: Ξαφνιάστηκα δυσάρεστα, τα «Πλάνα με ουρά» ήταν ιδέα της ΕΡΤ...


Πολλές ήταν οι αντιδράσεις για το κόψιμο της εκπομπής «Πλάνα με ουρά» στην ΕΡΤ, μιας εκπομπής για τα ζώα που παρουσίαζε η Τασούλα Επτακοίλη. Η ίδια αφήνοντας αιχμές κατά της ΕΡΤ έγραψε στο fb:
"Τα «Πλάνα με ουρά» δεν θα είναι φέτος στην ΕΡΤ. Στο πρόγραμμά της δεν χώρεσε μια ώρα την εβδομάδα για τη συνύπαρξή μας με τα ζώα, για τις φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Το λέω γιατί τα μηνύματά σας είναι πολλά και δεν μπορώ να μην απαντώ. Δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της δημόσιας τηλεόρασης για την (αρχική) εμπιστοσύνη και, κυρίως, όλους εσάς που σταθήκατε στο πλευρό μας σ' αυτή την προσπάθεια. Θέλαμε τα πρώτα μας καινούργια επεισόδια να είναι στη Δαδιά και στην Αλεξανδρούπολη. Από τη Χρυσούπολη εθελοντές μας έστειλαν ένα συγκινητικό βίντεο για να μας προσκαλέσουν να δούμε το νέο τους καταφύγιο. Θα πηγαίναμε και στις πλημμυρόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας. Τι συμβαίνει, άραγε, σήμερα στα ρημαγμένα καταφύγια; Τι απέγιναν τόσα ζώα; Ποιος ξέρει... Στενοχωριέμαι αλλά αυτό συμβαίνει, όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και στη ζωή: οι κύκλοι ανοίγουν και κλείνουν. Ο κύκλος αυτής της εκπομπής ίσως ανοίξει ξανά. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γι' αυτό".

Η Λίνα Παπαδάκη που είναι σύμβουλος στο γραφείο του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα έσπευσε να απαντήσει στα όσα έγραψε η Τασούλα Επτακοίλη για το κόψιμο της εκπομπής. Συγκεκριμένα η σύμβουλος του Ζούλα έγραψε στο fb:
"Για την ιστορία τα «Πλάνα με ουρά» δεν ήταν μια ιδέα της Τασούλας, αλλά της ΕΡΤ που ένιωσε το 2020 την ανάγκη να γίνει για πρώτη φορά στην χώρα μας μια τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη αποκλειστικά στις σχέσεις μας με τα ζώα. Έτσι λοιπόν συζητήσαμε με την Τασούλα που είχε σκεφθεί κάτι εντελώς διαφορετικό εκείνη την εποχή, της άρεσε πολύ η ιδέα κι έκανε αυτήν την εκπομπή με εξαιρετικό τρόπο - αξίζει να μπείτε στο #ΕRTFLIX, να την παρακολουθήσετε και σήμερα. Γι αυτό και κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία δηλώνουμε περήφανοι για την πρώτη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση για τα ζώα που δεν έχουν ανθρώπινη φωνή.
H διεύθυνση προγράμματος της ΕΡΤ έκρινε φέτος, ύστερα από 3 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας των Πλάνων με Ουρά στην ΕΡΤ2 και συνολικά 93 επεισόδια που έχουν προβληθεί, (και υπάρχουν και σήμερα στο Ertflix) ότι η συγκεκριμένη εκπομπή ολοκλήρωσε έναν πρώτο μεγάλο κύκλο της. Και αυτό διαμηνύθηκε στην Τασούλα σε ανύποπτο χρόνο, όπως και κάποιοι άλλοι εξωγενείς λόγοι (που δεν σχετίζονται με καθεαυτή την εκπομπή) αλλά εκ των πραγμάτων μεταθέτουν την απόφαση τυχόν δημιουργίας ενός νέου κύκλου στις αρχές του 2024.
Φαντάζομαι ότι όλοι καταλαβαίνουμε πως καμία εκπομπή που προβάλλεται στην ΕΡΤ δεν είναι παντοτινή, κάποιες ολοκληρώνονται, κάποιες μετεξελίσσονται και ότι στο τέλος της ημέρας η εταιρία μπορεί να πάρει μια απόφαση, σωστή ή λάθος, θα κριθεί.
Καταλήγω λέγοντας ότι για τα «Πλάνα με ουρά» καθώς ήταν μια ιδέα της ΕΡΤ και με τη βοήθεια της Τασούλας έβαλαν τα θεμέλια για μια κοινωνία σεβασμού και αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ζώων δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση οριστικής διακοπής τους. Ως εκ τούτου ειλικρινά ξαφνιάστηκα δυσάρεστα με την ανάρτηση της Τασούλας και κυρίως με τον δημόσιο υπαινιγμό της ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ έπαψε ξαφνικά να την εμπιστεύεται. Πολύ περισσότερο όταν απ´ όσο γνωρίζω της έχει γίνει ήδη πρόταση να ενισχύσει δημοσιογραφικά μια άλλη σημαντική εκπομπή της ΕΡΤ"