ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Ποιος έφερε τον εισαγγελέα στην Πάρο;


Δεκαοκτώ συλλήψεις, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, δεκατέσσερις στην Πάρο και τέσσερις στην Αντίπαρο, για σωρεία παραβάσεων από επιχειρήσεις στον αιγιαλό. Η πίεση που ασκεί το κίνημα για ελεύθερες παραλίες φαίνεται πως φέρνει αποτελέσματα, καθώς οι εισαγγελικές αρχές προχωρούν σε συνεχείς ελέγχους για αυθαιρεσίες και παρανομίες.
Επικεφαλής των ερευνών είναι ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου.
Οι συλλήψεις αφορούν στις γνωστές αυθαιρεσίες με ξαπλώστρες, ομπρέλες, αλλά και άλλες παραβιάσεις.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα στο αυτόφωρο Σύρου, ενώ δεν αποκλείεται οι έλεγχοι να επεκταθούν εκ νέου στη Νάξο.
Τι εξελίξεις σχολίασε ο Χρίστος Γεωργούσης, μέλος της Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες | Save Paros Beaches, με κείμενο του στο Facebook. Διαβάστε τι έγραψε:


"Ποιος έφερε τον εισαγγελέα στην Πάρο;
Γιατί γίνονται συλλήψεις;

Καλημέρα από την Πάρο του φθίνοντος Αυγούστου. Μάθαμε ότι συνελήφθη η υπεύθυνη του Πάρκου στη Νάουσα. Λυπούμαι που για λίγο άφησα την ποίηση και τα καθημερινά γυμνάσματα και καταπιάστηκα με Παριανές αστυνομικές μικρονουβέλες με παραλία και θάλασσα. Πολύς κόσμος γύρεψε να δει τι γίνεται, ενδιαφέρθηκε, ενθουσιάστηκε. Υπήρχε κάτι στο βάθος της ψυχής μας, σαν αίσθηση περιφρόνησης, σαν καταπιεσμένη αδικία, σαν παράπονο, κι έτσι ζήσαμε μια έκρηξη ηφαιστείου. Τα ανθρώπινα δύσκολα γενικά, αόρατα, παντού καιροφυλαχτεί η έκπληξη, η ανατροπή της συνήθειας.

Ποιος έφερε τον εισαγγελέα στη Μύκονο και τόλμησε να τα βάλει με την μαφία εκεί; Με τους τοίχους, με τις συνήθειες ετών, με την σύγχρονη και αφρενάριστη απληστία; Ποιος δυσφήμισε το νησί με τις μοναδικότητές του σε όλον τον κόσμο;

Ποιοι έδειραν τον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό στη Μύκονο που ήθελε να κάνει τη δουλειά του; Οι μπράβοι των οργανωμένων συμφερόντων τον έδειραν και δεν θέλει τώρα να ακούσει για Μύκονο. Τι αντιστέκεσαι ρε φίλε; Λεφτά υπάρχουν, το είπε και ο Γιωργάκης κι έγινε πρωθυπουργός, πάρε όσα θες και βούλωσέ το. Θέλει βίλα ο κόσμος, θέλει τριόροφο, θέλει κι άλλο χώρο στη θάλασσα και την ίδια τη θάλασσα, άσε τον. Τι σε νοιάζει για τα αρχαία; Τη ζωή σου να κοιτάξεις να γίνεις και συ αριστοκράτης. Ο Ψαρρός δεν μάσαγε, υπάρχουν ακόμα τέτοιοι Έλληνες και ξυλοκοπήθηκε για να βάλει μυαλό και να πληρωθεί το ρηθέν της μαφίας. Λεφτά η τάφος.

Ποιος λοιπόν έφερε τον εισαγγελέα στη Μύκονο; Η μαφία τον έφερε, η ειδωλολατρεία του χρήματος και της ανομίας, Άλλος ωραίος Έλληνας και ο εισαγγελέας! Πήγε να κάνει δουλειά, ως άλλος Ηρακλής να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία. Έργο κι αυτό, αντί να κάνεις τα μπάνια σου και να δροσίζεσαι με αναψυκτικά συνθέτοντας στίχους με τους φλοίσβους να τα βάζεις με κακομαθημένα θηρία.

Ποιος έφερε τον εισαγγελέα στην Πάρο και κάνει συλλήψεις ενώ είμαστε τόσο καλά παιδιά; Τον έφερε ο δήμαρχος, τον έφερε η Κίνηση Πολιτών, που έγινε τσουνάμι, τον έφερε η τύχη, η Παναγία η Εκατονταπυλιανή; Τίποτα απ' αυτά. Τον εισαγγελέα τον έφερε η υπερβολή στην παρανομία και ήδη φαίνεται να σχηματίζει σώμα μικρής και αύριο μεγάλης μαφίας.

Τον εισαγγελέα τον έφεραν οι καταλήψεις στις παραλίες όλες και τα χιλιάδες ογκώδη έπιπλα που αδειάστηκαν στις ακτές, έτσι ώστε να μη χωρά άνθρωπος εκεί παρά μόνο οι αποφασισμένοι της αριστοκρατίας που επιτέλους έχουν κάτι να επιδείξουν. Η πλέμπα διωγμένη και αυτοί οι άλλοι οι ξεχωριστοί με τα ακριβά τους γούστα εκεί και με τη μουσική στη διαπασών. Η Ελλάδα του χρήματος διδάσκει πώς να διασκεδάζουμε. Εμείς μεταβαλλόμαστε σε θεατές και γκαρσόνια.

Ποιος έφερε τον εισαγγελέα στην Πάρο και γίνονται συλλήψεις. Ποιος τόλμησε να μάς δυσφημήσει; Τον έφερε η παρανομία ορισμένων και η βλακεία να μη μπορούν να καταλάβουν γρι από νομιμότητα, καλή συμπεριφορά και ευπρέπεια. Όλοι αυτοί βλέπουν μόνο συμφέροντα, μόνο αυτήν τη γλώσσα μιλάνε, αλλά έχουν και κάτι φίλους ψεκασμένους ή χρυσαυγίτες ή κάτι άλλο παρεμφερές, με κοινό χαρακτηριστικό την ανοησία και την κακία. Φυλαχθείτε απ' αυτούς. Τριγυρίζουν ανάμεσά μας. Φάρμακο για το μίσος και την κακία δεν έχει εφευρεθεί, να το έπαιρνε και ο Χίτλερ να γλιτώναμε!

Ο εισαγγελέας ήρθε γιατί πληροφορήθηκε ότι η παρανομία σπάει καρύδια στην Πάρο, έγινε συνήθεια και εκφράστηκε με την ολοσχερή κατάληψη των παραλιών, σαν αυτήν του Πάρκου, σαν την άλλη της Πούντας (παλιά ιστορία), σαν την Αλυκή της Σάντα Μαρίας και άλλες πολλές. Η Πάρος δεν είναι Μύκονος, είναι πιο μεγάλη και η ασυδοσία έχει μεγάλη έκταση, πιάνει πολλά χιλιόμετρα και θέλει 10 εισαγγελείς και μπόλικη αστυνομία για να μπει τάξη. Η ασέβεια στους νόμους είναι πολλών ρίχτερ και πολλών ντεσιμπέλ, αν δεν προσέξουμε την κάτσαμε τη βάρκα!

Εμείς οι πολίτες απλά διαμαρτυρόμαστε με τον πιο ειρηνικό τρόπο που ξέρουμε, διαμαρτυρόμαστε γιατί περνά η Πάρος στη μαφία των επιχειρηματιών των ακτών. Σιγά σιγά γινόμαστε Σικελία! Είπαμε, αυτοί δεν σπέρνουν δεν θερίζουν, δεν μαζεύουν ελιές, δεν τρυγούν, απλά παίρνουν μια παραλία, με άδεια ή χωρίς, φέρνουν ένα φορτηγό με εκατοντάδες πολυθρόνες και ογκώδη κρεβάτια και γίνονται επιχειρηματίες. Τι λέγαμε για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια παραγωγή και επενδύσεις;  Ε, εδώ είμαστε. Αυτοί γίνονται το μέλλον της χώρας.

Ποιος έφερε τον εισαγγελέα στην Πάρο; Το έγκλημα τον έφερε που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας και πάθαμε τέτοια συμφορά, ώστε δεν βλέπουμε και δεν ακούμε και παρατούμε όλα τα άγια τοις κυσί. Είμαστε με τα καλά μας; Δώσαμε τις ακτές και τις παραλίες στους πολυθρονάδες και περιμένουμε τον Άρειο Πάγο, το Συμβούλιο Επικρατείας και τους Εισαγγελείς να μάς προστατεύσουν; Περιμένουμε να καθαρίσουν αυτοί για χάρη μας;

Τον εισαγγελέα στην Πάρο τον έφερε η βρωμιά από την κόπρο του Αυγεία. Και συνιστώ στους έχοντες άλλη άποψη να μη συντάσσονται με την παρανομία με προσχήματα και φτηνές δικαιολογίες. Να τα βάλουν κι αυτοί με την καθημερινή εδώ κι εκεί αυθάδεια και αμαρτία. Έτσι θα κρατήσουμε τον εισαγγελέα μακριά. Όταν νίψουμε τα ανομήματά μας. Δεν θα βρούμε τρόπο να ζούμε μεταξύ μας ειρηνικά αν δεν βάλουμε κάποιους κανόνες και αν δεν παλέψουμε να τους τηρούμε".