ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Αποκαλυπτική δορυφορική εικόνα – Κάλυψε τον ουρανό της Ελλάδας ο καπνός από τα πύρινα μέτωπα


Αποκαλυπτική αναφορικά με την ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί στη χώρα με φόντο τις πυρκαγιές που κατακαίουν πολλές περιοχές είναι η εικόνα του ευρωπαϊκού δορυφόρου METEOSAT-11.Με 53 πυρκαγιές να μαίνονται το τελευταίο 24ωρο ο καπνός έχει εξαπλωθεί σε 110.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Στην φωτογραφία του ευρωπαϊκού δορυφόρου που επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποτυπώνεται η δριμύτητα και η έκταση των δασικών πυρκαγιών που είναι ενεργές στη χώρα μας έως και το πρωί της Τρίτης (09:45).
Ειδικότερα, διακρίνεται η μεταφορά του καπνού πάνω από το Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από τις δασικές πυρκαγιές σε Έβρο και Ροδόπη, καθώς και από την πυρκαγιά πάνω από τη Βοιωτία.
Ο καπνός από την πυρκαγιά στην περιοχή του Έβρου έφτασε περίπου 950 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά, καλύπτοντας έκταση ίση με περίπου 110.000 τετ. χλμ