ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Τέλος τα δελτία ειδήσεων στην ΕΡΤ3...


Χωρίς δελτία ειδήσεων μένει από το τέλος του μήνα η ΕΡΤ3, ως αποτέλεσμα των αλλαγών που ανακοινώθηκαν και σχετίζονται με την «μετακόμιση» του συνόλου, σχεδόν, της ενημέρωσης της δημόσιας τηλεόρασης στο ΕΡΤ News. Στο καθημερινό πρόγραμμα της ΕΡΤ3 από τις 28 Αυγούστου και έπειτα, όπως γράφει το e-tetradio, συνεχίζει μόνο μια ενημερωτική εκπομπή, η «Περίμετρος» που γίνεται ωριαία και αντικαθιστά το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του καναλιού στις 13.00, και μια αθλητική, ο «Κόσμος των Σπορ» στις 16.00. Όλες οι υπόλοιπες ώρες καλύπτονται στην πλειονότητά τους από ντοκιμαντέρ.

Στο ενδεχόμενο του περιορισμού στο ελάχιστο της ενημέρωσης στην ΕΡΤ3 αρκετοί δημοσιογράφοι του καναλιού αντέδρασαν στα social media. Ένας εξ αυτών ο Στέλιος Νικητόπουλος, ο οποίος έγραψε στο X (twitter):
"Με αφορμή την επιβεβαίωση ότι στο πρόγραμμα της ΕΡΤ3, από τις 28 Αυγούστου, δεν θα υπάρχουν δελτία ειδήσεων: Η ΕΡΤ3 "γεννήθηκε" στις 14 Δεκεμβρίου του 1988 και λειτουργεί αδιαλείπτως μέχρι σήμερα αφού οι εργαζόμενοί της και η κοινωνία δεν επέτρεψαν να υπάρξει κενό το '13-'15. Για εμάς και για πολύ κόσμο είναι κάτι παραπάνω από ένα κανάλι. Θα ήθελα να σας πω ότι μέσα στην ΕΡΤ3 οι εργαζόμενοι νοιάζονται για να έχει κοινωνικό πρόσημο η δουλειά τους και για ένα αποτέλεσμα που να ανταποκρίνεται σε δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Ο υδροκεφαλισμός του νεοελληνικού κράτους δεν μπόρεσε να χωρέσει ένα δεύτερο μεγάλο αστικό κέντρο στα βόρεια της χώρας. Έτσι η Θεσσαλονίκη είναι το υποκατάστημα της Αθήνας, το ΥΜΑΘ είναι υφυπουργείο εσωτερικών, η ΕΡΤ3 είναι διεύθυνση της ΕΡΤ Αθηνών κοκ. Είναι όρος επιβίωσης και δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας μας να μην επιτρέψουμε την εξαφάνιση του διακριτού ρόλου της ΕΡΤ3 μέσω της ενσωμάτωσης της στην ΕΡΤnews και της υποταγής της στον κεντρικό έλεγχο της ενημέρωσης".


Επιπλέον, από το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 εχουν αφαιρεθεί και οι αθλητικές μεταδόσεις, καθώς τόσο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου όσο και το Μουντομπάσκετ μεταδίδονται ήδη ή θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ1 (κυρίως) και την ΕΡΤ2.