ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Σύρεται στη Βουλή για τις φονικές πυρκαγιές η κυβέρνηση


Υπό την πίεση της αντιπολίτευσης και της κοινωνικής κατακραυγής για τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα που κατακαίνε τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση αναγκάζεται να δρομολογήσει σχετική συζήτηση στη Βουλή.
Την είδηση ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος έσπευσε να τονίσει ότι η συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η ανεπάρκεια και η ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές, έχει ως αποτέλεσμα η χώρα, από άκρη σε άκρη, να βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες συνθήκες, που επιβάλλουν την άμεση συστράτευση των δυνάμεων και την ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού».
Όλα αυτά τη στιγμή που οι δύο νεκροί της Δευτέρας και τα –τουλάχιστον– 18 θύματα στον Έβρο (μεταξύ των οποίων δύο παιδιά), αλλά και η αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού στο θέμα των πύρινων μετώπων, έχουν αυξήσει την πίεση στο Μέγαρο Μαξίμου και έχουν αποδομήσει κάθε επιχείρημα για τις ικανότητες του επιτελικού κράτους.
Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης έστειλε μήνυμα σε όσους «ανακαλύπτουν» εμπρηστές και επιχειρούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. «Η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία, μέσω των αρμοδίων αρχών, προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης των πυρκαγιών και εξετάζει κάθε καταγγελία. Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα έκανε τον γύρο του Διαδικτύου βίντεο, που αποτυπώνει άντρα από την Αλεξανδρούπολη να μαζεύει μετανάστες και πρόσφυγες, και να τους κλειδώνει στο τρέιλερ του οχήματός του, κατηγορώντας τους πως «θα μας κάψουνε» – και παρακινώντας και άλλους σε ρατσιστικό πογκρόμ.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι οι δηλώσεις ορισμένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που άνοιξαν τον δρόμο σε τέτοιες πρακτικές.