ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Φάμελλος, Πολάκης, Τεμπονέρας: Το σκέφτονται για υποψηφιότητα, θα το πράξουν;


Τρία πρόσωπα εξακολουθούν να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσουν και οι ίδιοι υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Παύλος Πολάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας.
Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων είναι η 2α Σεπτεμβρίου οπότε θα διεξαχθεί το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, όπου θα κληθούν να καταθέσουν την πλατφόρμα τους οι υποψήφιοι πρόεδροι, με αποτέλεσμα να εντείνεται το παρασκήνιο πέριξ της Κουμουνδούρου.
Τι πιθανότητες, όμως, έχουν να υπάρξουν οι συγκεκριμένες υποψηφιότητες και τι αλλάζουν σε σχέση με αυτές της Έφης Αχτσιόγλου, του Νίκου Παππά, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Στέφανου Τζουμάκα;
  • Και οι τρεις υποψηφιότητες προέρχονται από την πλευρά των (άλλοτε) "προεδρικών", πλευρά που σήμερα στην εσωκομματική μάχη ηγεσίας εκφράζει ο Νίκος Παππάς.
  • Συνεπώς η όποια από τις παραπάνω υποψηφιότητες θα πλήξει πρωτίστως την υποψηφιότητα Παππά και πιθανότατα θα εξασφαλίσει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο τη δεύτερη θέση, σύμφωνα πάντα με τις όποιες μετρήσεις έχουν γίνει.
  • Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπάρχει πάνω από μια υποψηφιότητα, αν μπορεί και αυτή!
- Τυχόν υποψηφιότητα Πολάκη είναι αυτή που αλλάζει τα δεδομένα! Όλοι θεωρούν πως σε μια τέτοια περίπτωση: Πρώτον, ο Πολάκης θα είναι αυτός που θα αναδειχθεί δεύτερος. Δεύτερον, ότι η εκλογή θα πάει σίγουρα στη δεύτερη Κυριακή. Τρίτον, ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο Νίκος Παππάς σε μια τέτοια περίπτωση να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Τέταρτο, η συμμετοχή στην ψηφοφορία θα ανέβει κατακόρυφα. Και πέμπτον, η ... διάσπαση θα έρθει πιο κοντά! Άλλα στελέχη, πάντως, υποστηρίζουν πως οι σχέσεις Πολάκη και Παππά είναι τόσο καλές, που τελικά ο πρώτος δεν θα θέσει υποψηφιότητα!

Ο Σωκράτης Φάμελλος θα ήθελε προκειμένου να είναι υποψήφιος να έχει τη στήριξη ΟΛΩΝ των εναπομείναντων "προεδρικών", κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς ο Νίκος Παππάς δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη μάχη για την ηγεσία. Συνεπώς, από τη στιγμή που ο όρος που θέτει δεν γίνεται δεκτός, η υποψηφιότητά του δυσκολεύει, πλην όμως παραμένει στο τραπέζι!

-Ο Διονύσης Τεμπονέρας, που χτίζει ηγετικό προφίλ για το σήμερα και το αύριο, μόνο για φίλος των αξιωμάτων δεν μπορεί να κατηγορηθεί- όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά την αρνήθηκε! Ωστόσο, τις οριστικές του αποφάσεις για το αν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία θα τις λάβει στο τέλος της εβδομάδας που έρχεται, συνεκτιμώντας όλες τις συνιστώσες,, αλλά και το κλίμα που θα δημιουργηθεί!

Βασίλης Σκουρής