ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Στον χώρο των ελληνικών media δεν θα πλήξουμε ποτέ


Ο Alpha TV, οι Βαρδινογιάννηδες και η πώληση του τηλεοπτικού σταθμού

Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη εξαγορά του ALPHA από το fund που ελέγχει και τη συνδρομητική πλατφόρμα της NOVA. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο και ο Όμιλος Βαρδινογιάννη επιλέγει να παραμείνει με ένα κανάλι, το STAR.
Oι νέοι ιδιοκτήτες που μέχρι τώρα ήλεγχαν το 50% του ALPHA είναι η BC Partners το οποίο στην Ελλάδα εκπροσωπεί ο Νίκος Σταθόπουλος. Από πίσω, απ’ ο,τι είναι γνωστό, βρίσκεται το United Group του οποίου ηγείται ο γνωστός Σέρβος επιχειρηματίας, Ντράγκαν Τσόλακ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επιχειρηματικό σχήμα συμμετέχει και ο Βούλγαρος επιχειρηματίας, Σπας Ρούσεφ, ο οποίος έγινε γνωστός στην Ελλάδα όταν αγόρασε το «παλάτι» του Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι. Μάλιστα, για τον τελευταίο ακούγεται ότι εκτός των πολλών άλλων διαθέτει και ιδιόκτητο νησί στην Καραϊβική.
Πάντως, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, το βέβαιο είναι ότι στον χώρο των ελληνικών media ποτέ δεν θα πλήξουμε. - από το ieidiseis