ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Κουβέντα για τις αποκαλύψεις από Μητσοτάκη - Κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί Ράμμο


Μια πρόγευση για το πώς θα κινηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής –όπου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ–, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Ηράκλειο της Κρήτης.
Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ν.Δ. θα κυριαρχήσει στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας «έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας τους καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς το λαό».
Επίσης, εμμέσως ξεκαθάρισε ότι δεν θα πει τίποτα το καινούριο όσον αφορά το ίδιο το σκάνδαλο, παρά τις νέες αποκαλύψεις του Αλ. Τσίπρα και την επιβεβαίωση των παρακολουθήσεων πολιτικών, υπουργών και προσώπων στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων από την ΑΔΑΕ. «Για το θέμα των υποκλοπών έχουμε ήδη τοποθετηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί πως θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για άλλα θέματα: από τους πρόσφυγες στη νησίδα του Έβρου, μέχρι τον Καλογρίτσα και τη Novartis. «Αλήθεια, πώς θα επιμέναμε εξ αρχής για τα πραγματικά γεγονότα στην υπόθεση της μικρής Μαρίας χωρίς τη δική της συμβουλή. Θα κληθούν να μιλήσουν για όσα σιωπούν. Πήραν και πόσα χρήματα από τον κ. Καλογρίτσα; Γιατί πρέπει ένας υπουργός να συναναστρέφεται ειδικό σε οφ σορ; Καλύπτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους δυο υπουργούς στο ειδικό δικαστήριο; Πώς γίνεται χθες να συλλαμβάνεται για απάτες ένας από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες που έστησαν τη σκευωρία της Novartis;».
Συνεχίζοντας στη στοχοποίηση και την απαξίωση του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου, Ράμμου, ο πρωθυπουργός είπε: «Όσο για τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής θα δούμε στην πορεία πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να κινδυνολογήσει εν όψει εκλογών, αναφέροντας τις λέξεις «σταθερότητα» και «συμφορά», ενώ μίλησε για την «παγίδα» της απλής αναλογικής. «Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Όχι μια δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά μια δεύτερη εντολή στην προκοπή», είπε και πρόσθεσε λίγο αργότερα: «Οι εκλογές είναι οι σημαντικότερες της μεταπολίτευσης. Η παγίδα της απλής αναλογικής απειλεί τον τόπο με το σαράκι της ακυβερνησίας. Κάτι που σημαίνει ότι εξαρχής δεν υπάρχουν περιθώρια, ούτε για χαλαρές ψήφους, ούτε για δήθεν μηνύματα ανέξοδης διαμαρτυρίας».

► Νωρίτερα, ο Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει καλοδεχούμενη την πρόταση δυσπιστίας λέγοντας ότι «είναι αλήθεια ότι τον παρακαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει». Είναι «πολύ καλή ευκαιρία για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Επιδιώκω τη σύγκριση, ελάτε να συγκριθούμε» ανέφερε ακόμα και πρόσθεσε ότι «εύχομαι οι πολίτες να ξεπεράσουν το νέφος της τοξικότητας και να αντιληφθούν ποιοι μπορούν να τους μιλήσουν για το μέλλον τους».
«Από αύριο θα είμαστε στη Βουλή και την Παρασκευή θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας» εί[ε ο κ. Μητσοτάκης.