ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Το τερματίζει ο Πρετεντέρης: Αν δεν περάσει η πρόταση μομφής να παραιτηθεί ο... Ράμμος!


Το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω και δεν πιστεύω στα μάτια μου-δεν μπορεί, κάποιο λάθος θα εξακολουθώ να κάνω! Ο Γιάννης Πρετεντέρης, στη στήλη του στα «Νέα» χθες, ζητάει εάν δεν περάσει η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, να υποβάλλει ο …Ράμμος την παραίτησή του από πρόεδρος της ΑΔΑΕ!
Ο υπογράφων, αποφεύγει συστηματικά να συμμετάσχει σε ενδοδημοσιογραφικές διαμάχες, καθώς ο καθένας γράφει και κρίνεται από όλους- και πρωτίστως από τους πολίτες.
Έλα όμως έχουν όρια. Πολύ περισσότερο που είχα συγκρουστεί παλαιότερα σε σύσκεψη με τον τότε εκδότη που δούλευα γιατί είπα πως κατά τη γνώμη μου ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι ίσως ο πλέον μορφωμένος δημοσιογράφος στη χώρα - και αυτός… ζήλεψε! Ένας παραπάνω λόγος για μια εξαίρεση στον κανόνα και να ασχοληθούμε με τον Γιάννη Πρετεντέρη και αυτά που αυτά που γράφει σήμερα στη στήλη του.
Γιατί να παραιτηθεί ο Ράμμος, σύμφωνα με τα γραφόμενά του; «Δεν γίνεται μια ανεξάρτητη αρχή να υποδύεται την αντιπολίτευση, ούτε να πολιτεύεται», γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης, καταπίνοντας όπως ο γλάρος τη μαρίδα αμάσητη την επιχειρηματολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου! Δηλαδή «πολιτεύεται» όταν ασκεί το ρόλο που προβλέπει το ίδιο το Σύνταγμα και όταν ενημερώνει τη Βουλή και τους αρχηγούς για τις «επισυνδέσεις» και δεν πολιτεύεται όταν θα συγκάλυπτε την υπόθεση! Ωραία λογική!
«Ο Μητσοτάκης έκανε ένα μεγάλο λάθος. Υποτίμησε την απελπισία των ανθρώπων που παίζουν το κεφάλι τους σε περίπτωση που επανεκλεγεί», γράφει σε άλλο σημείο ο αρθρογράφος! Και εμείς που νομίζαμε πως το λάθος του ήταν οι υποκλοπές και πως πολύ μεγαλύτερο λάθος η επιχείρηση συγκάλυψής τους- τι …μπανάλ άνθρωποι είμαστε! (Αν κατάλαβα καλά, επίσης, ο αρθρογράφος κάνει εμμέσως για προγραφές σε περίπτωση που επανεκλεγεί ο πρωθυπουργός- γιατί τι άλλο σημαίνει πως «άποιοι παίζουν το κεφάλι τους σε περίπτωση που επανεκλεγεί»;).
Μεταξύ μας, ο Νίξον ήταν άτυχος που δεν ήταν στην Αμερική ορισμένοι έλληνες δημοσιογράφοι! Όχι απλώς δεν θα αποκαλυπτόταν το σκάνδαλο του «Γουότεργκέιτ», αλλά και θα ζητούμε την παραίτηση όσων αποκάλυπταν το θέμα!
Κρίμα, απλώς κρίμα!