ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα αγωγή αποστράτων κατά Μπογιόπουλου!


Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκδίκαση και απόρριψη της προηγούμενης αγωγής σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού επανέρχεται με νέα αγωγή. Η Ενωση Αποστράτων με την αγωγή της που έχει το ίδιο περιεχόμενο ζητάει να της καταβληθούν 70.000 ευρώ συν τους τόκους για «ηθική βλάβη», ενώ αξιώνει και την φυλάκιση του συντάκτη για 6 μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».
Η προηγούμενη αγωγή, που απορρίφθηκε, είχε εκδικαστεί στις 21 Οκτώβρη 2021, ενώ η νέα έχει οριστεί να συζητηθεί στις 27 Οκτώβρη 2022.
Ο δημοσιογράφος κατηγορείται από την "Ένωση" επειδή σχολίασε σε κείμενο του σε ιστοσελίδα καθώς και σε ραδιοφωνική εκπομπή, την τελετή που έγινε τον Αύγουστο το 2020 στο Βίτσι, για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών», (σ.σ. του Εμφυλίου Πολέμου) όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διοργανώτρια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού – Παράρτημα Σερρών.
Μεταξύ άλλων στο κείμενο γινόταν λόγος για συμπόρευση της Ένωσης με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, και για εμφυλιοπολεμική ρητορική.
Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση τον Αύγουστο του 2020, ήταν τέτοιες οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ώστε η κυβέρνηση, παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί η παρουσία εκπροσώπου της, και συγκεκριμένα του τότε υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, αναγκάστηκε τελικά να μην παραστεί.
Σχολιάζοντας τη νέα δίωξη σε βάρος του, ο Νίκος Μπογιόπουλος σημειώνει ανάμεσα σε άλλα σε ανάρτησή του: 
«(…) στην σύσταση των εν λόγω κυρίων να ανακαλέσω (ούτε σάλιο για να γελάσω δεν χαραμίζω) ή τότε τρόπον τινά “θα τα πούμε” απειλώντας με με αγωγές και δικαστήρια, η απάντησή μου είναι τόσο απλή που ακόμα κι αυτοί θα την καταλάβουν: Τα αρχεία μου με τα “κομμουνιστοσυμμοριτικά τους” και συναπαντήματά τους με την καταδικασμένη εγκληματική ναζιστική συμμορία “Χρυσή Αυγή” αδημονούν να τους συναντήσουν».
Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το ΚΚΕ στην οποία αναφέρει:
«Η νέα αγωγή σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), η οποία επανέρχεται με το ίδιο ακριβώς απαράδεκτο περιεχόμενο που απορρίφθηκε τον Οκτώβρη του 2021, προκαλεί κάθε άνθρωπο που δεν ανέχεται την κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας, τον αντικομμουνισμό, την βγαλμένη από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών φρασεολογία, στα οποία επιδίδονται κατ’ επανάληψη τα στελέχη της συγκεκριμένης ένωσης, που εκτός των άλλων φιγουράρουν σε πλήθος εκδηλώσεων μαζί με διάφορα φασιστοειδή και καταδικασμένους εγκληματίες ναζιστές.
Θυμίζουμε, επίσης, πως η συγκεκριμένη Ένωση είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που εποπτεύεται από το υπουργείο Άμυνας, γεγονός που καθιστά την κυβέρνηση υπεύθυνη για τις δράσεις της. Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα αγωγή της ΕΑΑΣ σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, η οποία πρέπει εδώ και τώρα να απορριφθεί».