ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ανδρουλάκης: «Ο Μητσοτάκης έπρεπε να κάθεται στην καρέκλα της Εξεταστικής»


Σφοδρή επίθεση προς την Εξεταστική Επιτροπή, που με ευθύνη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας δεν κάλεσε άλλα πολιτικά πρόσωπα -κυρίως τον πρωθυπουργό ως εποπτεύοντα την ΕΥΠ- να καταθέσουν για το σκάνδαλο των υποκλοπών, έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μετά την αρχική τοποθέτησή του, επισήμανε ότι το αρχείο της παρακολούθησής του «καταστράφηκε, γιατί αν υπήρχε θα έπρεπε να πουν τι βρήκαν και συνέχισαν την παράνομη παρακολούθησή μου».
Και τόνισε ότι «αν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας, θα το είχατε κάνει φέιγ βολάν για να συντρίψετε το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας, αλλά πολιτικής ασφάλειας της Ν.Δ.».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη λειτουργία της ΕΥΠ, επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός άλλαξε τα κριτήρια, υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του και όρισε έναν ακατάλληλο άνθρωπο για Διοικητή της».
«Για τα υπόλοιπα έπρεπε να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έπρεπε να είναι εδώ και να κάθεται σε αυτή την καρέκλα», είπε και πρόσθεσε ότι στην Εξεταστική πρέπει να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

«Σας θέτω προ των ευθυνών σας»

«Ζητώ από σήμερα να καλέσετε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Θέτω καθέναν από εσάς προ των πολιτικών του ευθυνών», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και πρόσθεσε:
«Έγινε η εξεταστική για να καλέσετε ένα και μόνο πολιτικό πρόσωπο, δηλαδή εμένα το θύμα; Αναλάβετε τις ευθύνες σας και καλέστε όλα τα σκοτεινά πρόσωπα που οδηγούν την χώρα σε μεσαιωνικές καταστάσεις».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε επίσης ότι «το θέμα του εθνικού κινδύνου με έχει πλήξει ως Έλληνα πατριώτη. Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Έχω δώσει αγώνες στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης για τα εθνικά συμφέροντα. Εργάζομαι για την πατρίδα νυχθημερόν. Κάποιοι δεν είμαστε τουρίστες στις Βρυξέλλες. Είναι άθλια τα σενάρια να εμπλέκονται ξένες πρεσβείες. Δεν υπάρχει Υπουργείο Εξωτερικών να βάλει φρένο σε αυτές τις επικίνδυνες ανοησίες σε βάρος της πατρίδας;»
Και ρώτησε ξανά: «Γιατί δεν συνεχίσατε την παρακολούθησή μου αν ήμουν εθνικός κίνδυνος; Δεν ήμουν μεγαλύτερος κίνδυνος ως Πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος; Έχετε να μου πείτε κάτι; Και μόνο που δεν με κοιτάτε στα μάτια, σημαίνει ότι μέσα σας έρχεστε στη θέση μου».
«Δεν μπορεί το θύμα να σας πει γιατί μπήκε σπίτι του ο κλέφτης. Πρέπει να καλέσετε τους υπευθύνους για να δώσουν εξηγήσεις», επανέλαβε.
Πάντως δεν απέφυγε να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι «η Ν.Δ. είναι στην ίδια όχθη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μου και οι θέσεις μου είναι αξιακές. Με ενοχλεί να φέρεται κάποιος διαφορετικά όταν είναι στην αντιπολίτευση και αλλιώς όταν την κατακτά».
Και πρόσθεσε: «Εμένα δεν με απασχολεί να φθαρεί ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας. Αλλά θλίβομαι που αυτές οι πρακτικές εξέθεσαν την Ελλάδα και στο παρελθόν. Για το λόγο αυτό ακολουθώ τη θεσμική οδό».
- από efsyn.gr