ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Στήριξη στον Νίκο Μπογιόπουλο που διώκεται για την αρθρογραφία του


Η νέα αγωγή κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), λόγω της αρθρογραφίας του για τις εκδηλώσεις της Ένωσης στον Γράμμο και το Βίτσι, επαναφέρει το θέμα της βιομηχανίας αγωγών που στρέφονται κατά δημοσιογράφων.
Παρά το γεγονός ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την περσινή αγωγή της Ένωσης Αποστράτων εναντίον του Μπογιόπουλου, δυστυχώς, η ίδια Ένωση επανέρχεται με νέα αγωγή για το ίδιο θέμα, που εκδικάζεται στις 27.10.2022, αξιώνοντας το ποσό των 70.000 ευρώ για ηθική βλάβη.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81. Ο συγκεκριμένος νόμος, μοναδικό σκοπό έχει να πλήξει την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης. Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να τηρούν τις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, το 1998 και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ. Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση περιορίζει την ελεύθερη γνώμη και πλήττει τη Δημοκρατία.