ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Zούλας εναντίον ΕΣΗΕΑ


Για ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού της Δημόσιας τηλεόρασης έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο κ. Ζούλας
υποστήριξε πως ήταν λάθος το κλείσιμο της ΕΡΤ χωρίς να έχει ετοιμαστεί σχέδιο για την επαναλειτουργία της ενώ πρόσθεσε ότι ήταν «ακόμα μεγαλύτερο λάθος ο τρόπος που ξανάνοιξε. «Αυτή την στιγμή η ΕΡΤ έχει 2.100 υπαλλήλους. Ξέρετε πόσοι είναι κάτω των 35 ετών; Μόλις 4. Πόσοι κάτω από 40 ετών; Μόλις, 37 άτομα. Ο τρόπος που άνοιξε η ΕΡΤ ήταν άναρχος. Δεν υπήρχαν ηχολήπτες και καμερα-μεν γιατί η λογική ήταν «όσοι πιστοί προσέλθετε»» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Ζούλας επέκρινε την ΕΣΗΕΑ για τη διαγραφή του, κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση σχεδίου που σκοπό έχει να πλήξει την ΕΡΤ. «Δεν την έχω αυτή την απόφαση της ΕΣΗΕΑ. Ούτε γραπτά ούτε προφορικά. Δεν έχω ενημερωθεί γι αυτό Πιθανώς να έχετε ενημερωθεί από την ΑΥΓΗ όπως και εγώ αλλά αυτό κάτι δείχνει για το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων. Πολύ μεγάλο ατόπημα γιατί αν εφεσιβάλω την απόφαση δεν θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί η ποινή. Αυτές οι ενέργειες έχουν στόχο να πλήξουν το κύρος της ΕΡΤ» ανέφερε.

Ο κ. Ζούλας απάντησε τέλος και για τον ανταποκριτή της ΕΡΤ που δήλωνε ψευδώς ότι βρίσκεται στην Μόσχα ενώ μετέδιδε ειδήσεις από την Αθήνα λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Όλοι στην ΕΡΤ γνώριζαν ότι ο Πατσούκας ήταν στην Μεσογείων και όχι στην Μόσχα. Εκ παραδρομής 3-4 φορές γράφηκε ότι είναι στη Μόσχα. Δεν το θεωρώ μέγα σφάλμα γιατί δεν μετέδωσε ψευδή είδηση»

Τέλος, απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υποστηρίζει ότι η δημόσια τηλεόραση λειτουργεί ως «φερέφωνο» της κυβέρνησης παρουσίασε μετρήσεις που δείχνουν ότι οι πολίτες θεωρούν την ΕΡΤ ως το πιο αξιόπιστο ειδησεογραφικό ΜΜΕ ενώ υπενθύμισε πως επι ΣΥΡΙΖΑ αρκετοί δημοσιογράφοι εκμεταλλεύτηκαν την προβολή των συχνοτήτων της δημόσιας τηλεόρασης για να εκλεγούν βουλευτές.