ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Εισβολέας, Ιουλία Καραπατάκη και Χατζηφραγκέτα στο «Μουσικό κουτί»


Ενα περιπετειώδες ταξίδι στο παρελθόν αλλά και μια επιστροφή στο μέλλον ετοίμασε το «Μουσικό κουτί», την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, στις 22:00. Μια ενδιαφέρουσα μουσική συνάντηση που συνδυάζει το ρεμπέτικο και το λαϊκό με το hip–hop και τη σύγχρονη τραγουδοποιία. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Ηλία Παπανικολό ή αλλιώς τον γνωστό ράπερ Εισβολέα και την Ιουλία Καραπατάκη. Special guests της βραδιάς το συγκρότημα Χατζηφραγκέτα

➤ Ο Εισβολέας ή Λιάκος ή Ηλίας Παπανικολός είναι ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της hip–hop σκηνής που είναι ενεργός, ανήσυχος και δημιουργικός από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε ως «σκληρός» ράπερ αλλά πειραματίστηκε και εξελίχθηκε, προσθέτοντας λαϊκά ηχοχρώματα στη μουσική του, κάτι που ήταν μια τολμηρή καινοτομία για τη συγκεκριμένη μουσική σκηνή. Το 2019 στο άλμπουμ «Λιάκος Vs Εισβολέας» πάντρεψε περίτεχνα τη ραπ με ελληνικές και άλλες μεσογειακές μελωδίες, δίνοντας νέα πνοή στην καριέρα του και επεκτείνοντας τον κύκλο απήχησής του σε ακόμη μεγαλύτερα κοινά. Στη συνέντευξή του ο γνωστός ράπερ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πώς κατάφερε να νικήσει τη ΔΕΠΥ. «Στο δημοτικό ήταν δυο δάσκαλοι που χρησιμοποιούσαν βία και ύστερα από αυτό εγώ δεν ήθελα και πολύ, έδιωξα τελείως από πάνω μου το σχολείο και προτιμούσα να δουλεύω. Η ΔΕΠΥ για την κοινωνία είναι ένα λάθος, αλλά από το λάθος μπορεί να προκύψει μια φοβερή ιστορία. Έτσι και εγώ από μικρός έπαιζα με τη φαντασία μου, έμπλεκα ιστορίες, ανθρώπους και δράκους, σκεφτόμουν αφηρημένες έννοιες και έτσι έφτιαχνα ένα λεξικό-χάρτη και έπαιζα τυχαία με τις λέξεις και σκεφτόμουν ότι έτσι γράφουν τραγούδια οι έντεχνοι»! 

➤ Η Ιουλία Καραπατάκη είναι μια από τις πιο εκφραστικές και δυναμικές λαϊκές φωνές της νεότερης γενιάς που έρχεται στο «Μουσικό κουτί» δεύτερη φορά για να τραγουδήσει ένα διαφορετικό, πιο… δικό της ρεπερτόριο. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς ενώνει τη φωνή της με τον Εισβολέα στο «Φύσα σιωπηλά» και «παντρεύουν» το hip–hop με το λαϊκό και το ρεμπέτικο!

➤ Οι special guests της βραδιάς είναι το γνώριμο και… πολυταξιδεμένο ντουέτο Χατζηφραγκέτα που τιμά ξανά με την παρουσία του το «Μουσικό κουτί» ενόψει και της καλοκαιρινής περιοδείας του με τον Εισβολέα! Και μπορεί την προηγούμενη φορά ο Βαγγέλης Χατζηγιάννης και ο Πάνος Φραγκιαδάκης (Χατζηφραγκέτα) να μας ταξίδεψαν σε Αμοργό, Κουφονήσια, Λας Βέγκας και Θιβέτ τώρα όμως μας πάνε… τζάμπα στη Σέριφο!

Άκρως ενδιαφέρον είναι και το Juke box της εκπομπής! Αναπάντεχα μουσικά μπλεξίματα συμβαίνουν και «γεννιούνται» διασκευές που μόνο η μπάντα του «Μουσικού κουτιού» ξέρει να κάνει!