ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

EΣΠΗΤ: Ενώνουμε τη φωνή μας με κάθε δημοκρατικό πολίτη ενάντια στον φασισμό


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ ενώνει τη φωνή του με όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο και την ελληνική κοινωνία, για να διαμηνύσει την αντίστασή του απέναντι στο φασισμό και στο επικίνδυνο μόρφωμα του νεοναζισμού, καθώς την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Εφετείο Αθηνών ξεκινάει η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ αναφέρει:

"Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι μία πανηγυρική νίκη της Δημοκρατίας αποδεικνύοντας ότι οι ακραίες ρατσιστικές και φασιστικές ιδεολογίες και οι εκπρόσωποί τους καταδικάζονται απερίφραστα στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

Η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη που αντιστέκεται ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, θεωρούμε ότι θα πράξει το έργο της και στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι χωρίς κανένα φόβο και με απόλυτη αξιοπρέπεια και τήρηση της δεοντολογίας πρωτοστάτησαν στον αγώνα της ενημέρωσης των πολιτών για την αποκάλυψη της εγκληματικής δομής της οργάνωσης.

Στη βάση αυτή καλούμε τα μέλη μας να διαδηλώσουν, μαζί με κάθε δημοκρατικό πολίτη, την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, ημέρα που ξεκινά η δίκη στο Εφετείο, στις 8 π.μ. στον σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι»".