ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Παραίτηση Καρανικόλα από το ΠΑΣΟΚ με αιχμές κατά της ηγεσίας


Την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ έκανε γνωστή με επιστολή του ο Σπύρος Καρανικόλας, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν (από τον Ιανουάριο 2017 μέχρι και τον Ιούλιο 2019) αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου και μετά τις εθνικές εκλογές 2019 ασκούσε τα καθήκοντα του εκπροσώπου του κοινοβουλευτικού έργου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ενώ στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου.
Ο κ. Καρανικόλας, ο οποίος διακρίνεται για την αντί-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική του, κατηγορεί τη νέα ηγεσία για τη στρατηγική που έχει επιλέξει, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως έχει επιλέξει άλλους δρόμους. Χωρίς σαφή κατεύθυνση και χωρίς ορατή διέξοδο, με μόνο στόχο τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και όχι την εφαρμογή αυτών των πολιτικών, στις οποίες τα εκάστοτε ποσοστά πρέπει να μεταφράζονται.
Και, κυρίως, παραβιάζοντας την αρχή που θέλει τη χώρα να μπαίνει πάντα πάνω από τους κομματικούς σχηματισμούς. Πορεύεται, έτσι, εγκλωβισμένη σε προσωπικές και ιδιοτελείς επιλογές, κατώτερες των κρίσιμων περιστάσεων και αναντίστοιχες των ιστορικών προκλήσεων. Αντί να καινοτομεί στο επίπεδο των ιδεών και των λύσεων, περιορίζεται στον άχαρο πολιτικό ρόλο του "επιτήδειου ουδέτερου".
Χωρίς στίγμα και χωρίς σαφές σχέδιο για την πορεία της χώρας. Χωρίς διάθεση να αναλάβει ευθύνες και να διατυπώσει σαφείς θέσεις, πέραν του προλόγου και του συνθήματος
». 
- από ΕφΣυν