ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

EΣΗΕΑ: "Να σταματήσει η στοχοποίηση των δημοσιογράφων από τον συνήγορο του Λιγνάδη"


Να σταματήσουν οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους από τον συνήγορο του κατηγορουμένου Δημήτρη Λιγνάδη, στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης, απαιτεί ο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
"Οι χαρακτηρισμοί εις βάρος των δημοσιογράφων, Ναταλί Χατζηαντωνίου, Μαρίας Λουκά και Μαρίας Κεφαλά είναι απαράδεκτοι και μας βρίσκουν αποφασισμένους να υπερασπιστούμε την επαγγελματική υπόσταση και ακεραιότητα, όχι μόνο των συγκεκριμένων, αλλά του συνόλου των συναδέλφων που βρίσκονται αντιμέτωποι με παρόμοια ανοίκεια στοχοποίηση. 
Το καθήκον της υπεράσπισης είναι σεβαστό, εξίσου σεβαστό αλλά και συνταγματικά κατοχυρωμένο, είναι και το καθήκον των δημοσιογράφων να ενημερώνουν την κοινή γνώμη ελεύθερα και ανεπηρέαστα και σε κάθε περίπτωση όχι υπό το καθεστώς κάθε είδους απειλών.
 Ουδείς πρέπει να ξεχνάει άλλωστε ότι, στο τέλος, είναι η δικαιοσύνη που θα πει την τελευταία λέξη στην πολύκροτη αυτή υπόθεση και θα πρέπει να αφεθεί ανεπηρέαστη από κάθε είδους επικοινωνιακά τεχνάσματα".

Απάντηση του Αλέξη Κούγια

Mε δελτίο Τύπου ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας απαντά στην ΕΣΗΕΑ:
"Το ΔΣ της Ε.Σ.Η.Ε.Α. μου έκανε την τιμή να ασχοληθεί προσωπικά μαζί μου, υιοθετώντας την άποψη των κκ Χατζηαντωνίου, Κεφαλά και Λουκά, χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια για τη συμπεριφορά των ως άνω μελών της Ενώσεως απέναντί μου και απέναντι στον εντολέα μου Δημήτρη Λιγνάδη.
Θα παρακαλούσα τα μέλη του ΔΣ της Ε.Σ.Η.Ε.Α. να αποστείλουν παρατηρητή στη δίκη Λιγνάδη, ο οποίος να καταγράφει τι ακριβώς συμβαίνει και τι αναδεικνύεται στη δίκη και ακολούθως να συγκρίνει αυτά που πραγματικά συμβαίνουν και αναδεικνύονται με τα όσα γράφουν και δημοσιοποιούν τα ΜΜΕ που εργάζονται οι κκ Χατζηαντωνίου, Κεφαλά και Λουκά, και ακολούθως, αν διαπιστώσουν ότι αυτές οι τρεις κυρίες δημοσιοποιούν αυτά που πραγματικά συμβαίνουν κι όχι μεροληπτικά δημοσιεύματα, να εκδώσουν όχι μόνο μια ανακοίνωση, αλλά χίλιες.
Είμαι βέβαιος ότι αν, έστω για μια ημέρα, η Ε.Σ.Η.Ε.Α. στείλει έναν αντικειμενικό παρατηρητή, το ίδιο απόγευμα θα έχει παραπέμψει στο πειθαρχικό της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και τις τρεις αυτές κυρίες για ακραία μεροληπτική δημοσιογραφία εις βάρος του κου Λιγνάδη, για παντελή έλλειψη σεβασμού στο τεκμήριο αθωότητας και διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Εκείνο που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση για την κορυφαία συνδικαλιστική ένωση δημοσιογράφων, η οποία είναι γνωστή για τους αγώνες της για τη Δημοκρατία, για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, για το σεβασμό όλων των ανθρώπων και πολιτών της Ελλάδος, από τον πλέον φτωχό μέχρι τον πλέον πλούσιο, από τον πιο δυνατό μέχρι τον πιο αδύναμο, είναι ότι υιοθέτησε μονομερώς τις απόψεις των μελών του, χωρίς καν να κάνει τον κόπο να επικοινωνήσει μαζί μου, ακούγοντας και την άποψή μου και εξέδωσε μια ανακοίνωση που ταπεινώνει την αντικειμενικότητα και το κύρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., λειτουργώντας σαν ένα σωματείο ενός εργοστασίου που στρέφεται κατά του αφεντικού, γιατί απελύθη ένας εργάτης.
Αυτού του είδους οι ανακοινώσεις και παρεμβάσεις κατά ενός δικηγόρου σαν εμένα, που επί 50 σχεδόν χρόνια ποτέ δεν είχα ούτε ένα παράπονο από τη συνεργασία μου με δημοσιογράφους και που έχω υπερασπιστεί σε όλη την Ελλάδα περισσότερα από εκατό μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α. που έχουν μηνυθεί από πρωθυπουργούς, από υπουργούς, από βουλευτές, από δημάρχους και από παντοδύναμους επιχειρηματίες που κατεβάζουν κυβερνήσεις, κατεβάζουν πολύ χαμηλά το επίπεδο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και αποτελούν ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.
Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. θα πρέπει να προβληματίζεται ιδιαίτερα, γιατί αυτά, τα οποία καταγγέλλουν τα στρατευμένα στον ακτιβιστικό χώρο του metoo και ΛΟΑΤΚΙ τρία μέλη της, δεν επαληθεύονται ούτε από την κα Πρόεδρο του Δικαστηρίου, τις Τακτικές Δικαστές και τις κυρίες και τους κυρίους Ενόρκους αλλά ούτε και από τον κο Εισαγγελέα της Έδρας, οι οποίοι δεν μου έχουν κάνει ούτε μια παρατήρηση επί πέντε μήνες για τον τρόπο που ασκώ τα υπερασπιστικά μου καθήκοντα.
Για άλλη μια φορά θέλω να εκφράσω τη λύπη μου γι’ αυτή τη μεροληπτική, ταπεινού συνδικαλιστικού επιπέδου, ανακοίνωση της Ε.Σ.Η.Ε.Α.
Αθήνα, 16/06/2022
Αλέξιος Χ. Κούγιας"