ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

«Ημέρα Περηφάνειας» στο Δεύτερο Πρόγραμμα και στο Kosmos


Το Σάββατο 18 Ιουνίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Περηφάνειας 2022. Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και το Kosmos 93,6 δηλώνουν «παρών» με αφιερωματικές εκπομπές το πρωί του Σαββάτου, μέρα και των κεντρικών εκδηλώσεων.
Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Στις 10:00, η εκπομπή #NaMaste, με την Ιωάννα Νιαώτη, στρέφει το βλέμμα της στα ανθρώπινα δικαιώματα, με την καρδιά γεμάτη από την αγάπη που δεν έχει όρια και τα αφτιά ανοιχτά σε όσα μπορεί να μη γνωρίζουμε αλλά αξίζει ν’ ακούσουμε και να σκεφτούμε. Μαθαίνουμε για την ιστορία του Pride, για τις κρυμμένες ζωές των ΛΟΑΤΚΙ της τέχνης και του πολιτισμού, για τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο και την Colour Youth, για τα τοξικά στερεότυπα και την εκπαίδευση στο σχολείο από την εκπαιδευτικό και σχολική σύμβουλο Μαργαρίτα Γερούκη. Επίσης, ενημερωνόμαστε για τους όρους που μπορούν να διαμορφώσουν τη νέα πραγματικότητα από την πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ, Δήμητρα Κογκίδου και για τις αλλαγές που μας πηγαίνουν μπροστά, από τη συγγραφέα θεατρικών έργων Νίνα Ράπη.

Στις 12:00, ο Κώστας Φασουλάς μιλάει για την άνευ όρων αγάπη μέσα από τα τραγούδια. Πώς αυτά αφηγούνται την ελευθερία των επιλογών, τον σεβασμό στο διαφορετικό, τη συμπόρευση των ανθρώπων.

Συντονιστείτε με το Δεύτερο Πρόγραμμα το Σάββατο 18 Ιουνίου, από τις 10:00 και ας αναζητήσουμε μαζί τη συμπερίληψη, την ορατότητα, τον σεβασμό στην ετερότητα και ας χτίσουμε τις γέφυρες σε έναν κόσμο έμφυλης δημοκρατίας.

Kosmos 93,6

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, μέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων για την Ημέρα Περηφάνειας, η Γιώτα Κοτσέτα, παρουσιάζει στις 10:00 ένα αφιέρωμα, με τραγούδια και αποσπάσματα απ’ αυτόν τον κόσμο που (ακόμη) αρνείται τη διαφορετικότητα. Μουσικές και τραγούδια για τον αγώνα και για την μοναξιά, για το μαζικό κίνημα και για τις ατομικές επιλογές, γραμμένα από καλλιτέχνες που είτε έζησαν τον αποκλεισμό είτε εξέφρασαν ανοικτά ή υπαινικτικά την επιθυμία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για σεβασμό, θεσμική και κοινωνική προστασία, ισότητα.