ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Eπιστροφή στο Πέραμα


Αφύλαχτη Διάβαση με την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες τον Ιούνιο του 2012

Με αφορμή την έναρξη της δίκης μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» σε β’ βαθμό στο Εφετείο, η εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει ένα αποκαλυπτικό

ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων αλιεργατών στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012.

Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί από τη Φωνή της Ελλάδας την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, 10 χρόνια μετά το συμβάν, από 13:00 έως 14:00.

Βασικός αφηγητής στο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ είναι ο Αμπουτζίντ Εμπάρακ, ο οποίος μαζί με άλλους τρεις Αιγύπτιους αλιεργάτες απασχολούνταν στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου και διέμεναν σε μονοκατοικία στο Ικόνιο Περάματος, μία περιοχή που γειτνιάζει με το Κερατσίνι. Λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012, οι Αιγύπτιοι ψαράδες δέχτηκαν δολοφονική επίθεση. Συγκεκριμένα, είκοσι άτομα -δέκα σύμφωνα με την τότε επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- επιβαίνοντα σε 10 μηχανάκια αφού έσπασαν τα παράθυρα της οικίας πέταξαν καπνογόνα και φωνάζοντας και βρίζοντας κραδαίνοντας ρόπαλα και ξύλα επιτέθηκαν στους τέσσερις ψαράδες που βρήκαν μέσα στο σπίτι. Από τους τέσσερις ψαράδες, ο Αμπουτζίντ Εμπάρακ θα τραυματιστεί βαρύτατα αλλά θα καταφέρει να επιβιώσει και να περιγράψει αργότερα τη δολοφονική επίθεση.

Στον ραδιοθάλαμο της Φωνής της Ελλάδας θα βρίσκονται ο Αμπουτζίντ Εμπάρακ και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή». Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα βασικά στοιχεία της δικογραφίας όπως αυτά παρατίθενται στο από 19/02/2014 πόρισμα των εφετών ανακριτριών για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά και τα κυριότερα σημεία της δίκης σε πρώτο βαθμό των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα ακουστούν τραγούδια που παραχώρησε αποκλειστικά για το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ ο Αλέξης Καλοφωλιάς (Alex K), αλλά και ένα τραγούδι που έγραψε ο Βασίλης Μανέλας και ο Γιώργος Καζαντζής για τον Λουκμάν Σαχζάτ, ένα άλλο θύμα της δράσης της Χρυσής Αυγής.