ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Παραποιούν τις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου


«Στην Ελλάδα, ο πλουραλισμός στα ΜΜΕ, αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους. Η κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου έχει επιδεινωθεί δραματικά στη χώρα μας, τα χρόνια διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτές είναι αδιαμφισβήτητες διαπιστώσεις οι οποίες αποτυπώνονται όχι σε μία, όχι σε δύο αλλά σε τέσσερις εκθέσεις διεθνών οργανισμών και ευρωπαϊκών θεσμών, αναφορικά με την πολυφωνία και την ελευθερία των ΜΜΕ στη χώρα μας.». 
Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση του Μάριου Κάτση, Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Αναστασίας Γκαρά,  Αν. Τομεάρχη Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
"Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα, Ουνέσκο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Συμβούλιο της Ευρώπης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση ανελευθερίας, αδιαφάνειας και ασφυκτικών παρεμβάσεων που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ΜΜΕ που φιγουράρουν στη Λίστα Πέτσα με μεγάλα ποσά, αλλά δυστυχώς και θεσμικοί κοινοβουλευτικοί παράγοντες προσπαθούν με ψέματα και τερτίπια να κάνουν το άσπρο-μαύρο. Αλλοιώνουν στοιχεία, παραποιούν δεδομένα, αποκρύπτουν πληροφορίες, «νοθεύουν» εκθέσεις, προκειμένου να καλύψουν την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και στο πεδίο των ΜΜΕ. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν και με τα συμπεράσματα του Media Pluralism Monitor, φτάνοντας στο σημείο να διαστρεβλώσουν τελείως την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
  • Στο τέλος το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούν εαυτούς και να διασύρουν ακόμα περισσότερο τη χώρα διεθνώς.
Το γυαλί της προπαγάνδας του Μαξίμου όμως έχει ραγίσει ανεπανόρθωτα. Μια απλή διασταύρωση των στοιχείων, σε αντιπαραβολή με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, ήταν αρκετή για να διαψεύσουν εκκωφαντικά τον κ. Οικονόμου και τα φιλοκυβερνητικά Μέσα που προσπάθησαν πεισματικά να μας πείσουν πως… «όλα βαίνουν καλώς» με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.
Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να έχει επιβάλλει ρήτρα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε κάθε κυβερνητικό αφήγημα. Οι πολίτες όμως κλείνουν τα αυτιά στην προπαγάνδα και απαιτούν ρήτρα αλήθειας, για να ανακοπεί η καταστροφική πορεία στην οποία οδηγεί τη χώρα η Νέα Δημοκρατία".