ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

- Τάκη, έχουμε πρόβλημα... - Τι αλήθεια θέλει ο δήμαρχος;..


Με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους συγκρούονται Κώστας Μπακογιάννης και Τάκης Θεοδωρικάκος με σκληρές δηλώσεις και από τις δυο πλευρές με φόντο την αστυνόμευση της Αθήνας. Την πρώτη κίνηση στον γαλάζιο εμφύλιο έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επιτέθηκε με δριμύτητα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατηγορώντας τον ότι εδώ και ένα μήνα προσπαθεί να συναντηθεί μαζί του. «Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης, υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι «είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης».
Άμεση και σφοδρή ήταν η απάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου μέσω κύκλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφού ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον Κώστα Μπακογιάννη ότι διαφωνεί με τις λεγόμενες επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας.
«Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;» θέτουν το ερώτημα στον Κώστα Μπακογιάννη οι κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικά η δήλωση- απάντηση στον Κώστα Μπακογιάννη:
«Απορίες προκαλεί η στάση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις "σκούπα" στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής με τον αρμόδιο Υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;».

Κλιμακώνει κατά Μπακογιάννη με επίσημη ανακοίνωση
Μετά τις διαρροές με τις οποίες απάντησε ο Τ. Θεοδωρικάκος στις δηλώσεις του Κ. Μπακογιάννη για την παρουσία της αστυνομίας στην Αθήνα, ο υπουργός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία περιγράφει τη δική του, διαφορετική πραγματικότητα από αυτή του κ. Μπακογιάννη.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι υπάρχει συνεχής επαφή και συνεργασία του υφυπουργού Προ. Πο., Ελευθέριο Οικονόμου με τον δήμαρχο Αθηναίων, κάνοντας λόγο για «αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο».
Ο Τ. Θεοδωρικάκος επισημαίνει δε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου».
«Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων» σημείωσε ο υπουργός, ο οποίος δεν είπε ούτε κουβέντα για την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, όπου φοιτητής τον οποίο σέρνουν αιμόφυρτο φώναζε: «Πονάω, δεν μπορώ να πάρω ανάσα».
Στη συνέχεια ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε μέσω διαρροής, καλώντας τον Τάκη Θεοδωρικάκο να περπατήσει στους δρόμους της Αθήνας. «Ο υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως. Αλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή» αναφέρουν πηγές του δήμου.