ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Η Τέχνη του Δρόμου στα Καλάβρυτα


Ένα ταξίδι ελευθερίας που περνά μέσα από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα θα κάνει αυτή την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 12:00 και στις 18:00 στην ΕΡΤ3, «Η Τέχνη του Δρόμου» και ο street artist INSANE51, Στάθης Τσαβαλιάς. Αφού πάρει τον περίφημο οδοντωτό σιδηρόδρομο για να φτάσει στην πόλη των Καλαβρύτων διασχίζοντας το Φαράγγι του Βουραϊκού, ο INSANE51, θα γνωρίσει από κοντά τον τόπο μέσα από τις ιστορίες που κρύβει το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και ο ματωμένος λόφος του Καπή – τόπος εκτέλεσης των ανδρών και εφήβων άνω των 12 ετών από τους Ναζί, στις 13 Δεκεμβρίου 1943.
Δεν θα σταματήσει εκεί, όμως. Η φύση και τα γύρω χωριά του Χελμού γίνονται το ιδανικό τοπίο για εξερεύνηση: από το Χιονοδρομικό κέντρο και το τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε υψόμετρο 2.340 μ. στα Αροάνια όρη, ως τα έγκατα του μαγικού και μυθικού Σπηλαίου των Λιμνών.
Σ’ αυτό το ταξίδι, η μηχανή του Στάθη θα αντικατασταθεί από τετράτροχες «γουρούνες» και από βάρκες για μια βόλτα στη Ζαρούχλα, στην Αγία Βαρβάρα και στη λίμνη Τσιβλού.
Το οδοιπορικό, οι ιστορία και οι μύθοι της περιοχής θα εμπνεύσουν τον διεθνούς βεληνεκούς street artist, ο οποίος θα τα μετουσιώσει σε σχέδια πάνω στον τοίχο, δημιουργώντας καρέ-καρέ ένα ακόμα 3D γκράφιτι. Αυτή τη φορά η τοιχογραφία του είναι αφιερωμένη στην ελευθερία, μια έννοια στενά συνδεδεμένη με τα Καλάβρυτα.
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σκούρας
Παρουσίαση – Mural Artist: Στάθης Τσαβαλιάς | @INSANE51
Οργάνωση – Διεύθυνση Παραγωγής: Διονύσης Ζίζηλας
Β. Παραγωγής: Κωνσταντίνος Κονιδάρης
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Νικολάου
Σενάριο: Γιώργος Τσόκανος
Ιδέα: Κατερίνα Παρρή
Συγγραφέας: Ρενέ Στυλιαρά
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μιχάλης Δημητρίου / Αντώνης Κουνέλλας / Δημήτρης Κασιμάτης
Κάμερα: Αλέξανδρος Σκούρας / Μιχάλης Δημητρίου / Αντώνης Κουνέλλας / Δημήτρης Κασιμάτης
Ηχοληψία: Σίμος Μάνος Λαζαρίδης
Μοντάζ: Αλέξανδρος Σκούρας
Graphics: Χρήστος Έλληνας
Ενδυματολόγος Στάθη: Νταϊάνα Πρίφτη