ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Νέα Δημοκρατία: «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»!


Aνω-κάτω γίνεται η Νέα Δημοκρατία, ελάχιστες μάλιστα ημέρες μετά το «διάγγελμα» του πρωθυπουργού του «πακέτου» για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, που σχεδιάστηκε ώστε να διαμορφώσει καλό κλίμα στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος και να δυσκολέψει τη συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία για την (επαν)εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ!
Έχουμε, λοιπόν και λέμε:
  • Ο Αντώνης Σαμαράς, με την ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αποδομεί πλήρως την πολιτική Μητσοτάκη σε ποσοστό πάνω από 60%!
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σηκώνει το γάντι» και, αμ΄έπος αμ΄ έργον, απαντά στον προκάτοχό του, υπενθυμίζοντάς του ότι υπήρξε εκείνος που πήγε την παράταξη στο 18%!
  • Ο Αντώνης Σαμαράς αφήνει αιχμές και για τον Νίκο Δένδια και παλαιότερες σχετικά θέσεις του για τις εξορύξεις στη χώρα. Ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό για πατριδοκαπηλία και προσωπικές στρατηγικές.
  • O Κώστας Μπακογιάννης επιτίθεται προσωπικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατηγορώντας για έλλειψη ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας, για να κατηγορηθεί από την οδό Κατεχάκη ότι παίζει το παιχνίδι του …ΣΥΡΙΖΑ! Τον πρώτο γύρο αλληλοκατηγοριών ακολουθεί το βράδυ της Τρίτης και …δεύτερος γύρος!
Τυχαία, άραγε, όλα αυτά;
Ένας αξίωμα της πολιτικής επισημαίνει πως τα εσωκομματικά προβλήματα για μια κυβέρνηση ξεκινούν όταν η κυβέρνηση αυτή αρχίζει να έχει φθορά και, πολύ περισσότερο, όταν αρχίζει να αμφισβητείται από την κοινωνία. Η κοινωνική δυσαρέσκεια είναι αυτή που μεταφέρει την αμφισβήτηση στο εσωτερικό μιας παράταξης και, προοπτικά, είναι η βάση που διαμορφώνεται η εσωκομματική αντιπολίτευση, ενώ είναι αποτελεί και το έδαφος που αρχίζει να δημιουργεί τους «δελφίνους».

ΥΓ: Το Μαξίμου όχι απλά φάνηκε αδύναμο να αντιμετωπίσει την εμφάνιση των εσωκομματικών προβλημάτων, αλλά είναι και αυτό που πρωταγωνιστεί στις αντιπαραθέσεις. Και ο νοών νοείτω!

Bασίλης Σκουρής
Παιχνίδια Εξουσίας / ieidiseis