ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Γκάφα του Bloomberg με «εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία»


Μόσχα: Θα μπορούμε πλέον να λέμε όχι fake news, αλλά Bloomberg news

Εξηγήσεις για την γκάφα με την «εισβολή της Ρωσίας στη Ουκρανία», την Παρασκευή, έδωσε το Bloomberg. Με ανάρτησή της η σύνταξη του αμερικάνικου πρακτορείου ειδήσεων, παραδέχτηκε το λάθος και εξέφρασε τη λύπη της για τη λάθος είδηση.
«Προετοιμάζουμε τίτλους για πολλά σενάρια και ένας από αυτούς τους τίτλους δημοσιεύθηκε κατά λάθος περίπου στις 4 μ.μ. ώρα ΕΤ σήμερα στον ιστότοπό μας. Λυπούμαστε βαθύτατα για το λάθος», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.
Στο θέμα αναφέρθηκε και η Μόσχα σχολιάζοντας ότι η επιθετική ρητορική της Δύσης οδηγεί το έγκυρο Bloomberg να μεταδίδει fake news. «Είναι απίθανο να ήταν προβοκάτσια, δεν χρειάζεται εδώ να υπερβάλλουμε», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναφερόμενος στη λανθασμένη δημοσίευση.
O Ρώσος εκπρόσωπος επισήμανε ότι το ίδιο το πρακτορείο ζήτησε συγγνώμη για τη λανθασμένη είδηση, ωστόσο δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί το αμερικανικό ΜΜΕ λέγοντας ότι «αν και το Bloomberg φυσικά είναι συνολικά ένα τόσο σοβαρό μέσο, μάλλον θα μπορούμε πλέον να λέμε όχι fake news, αλλά Bloomberg news, κάτι που θα είναι δικαολογημένο».
«Αυτό αποτελεί τέλεια απόδειξη του πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση που προκαλείται από τις ατελείωτες επιθετικές δηλώσεις που ακούμε από την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», επισήμανε ο Ρώσος εκπρόσωπος. Η ηγεσία του πρακτορείου διέταξε έρευνα και θα διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η λανθασμένη δημοσίευση, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.