ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Μάσκες made in Turkey προμηθεύτηκε η Βουλή


Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη αποκάλυψε πως οι μάσκες που μοίρασε η Βουλή στους βουλευτές είναι από την Τουρκία. «Άκουσα να μιλάτε για την Τουρκία. Το ξέρετε ότι οι μάσκες που μας μοίρασε η Βουλή είναι τουρκικές; Οι μετανάστες δεν περνάνε, οι μάσκες όμως περνάνε», είπε στην αρχή της ομιλίας της κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής.
«Οι μάσκες που μας μοιράσατε στη Βουλή είναι από την Τουρκία! Γράφουν ‘made in Turkey’. Δεν είναι κακό, αλλά οι μετανάστες από Τουρκία δεν περνάνε, τα συμφέροντα περνάνε! Είναι προσχηματικό όλο αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λιάνα Κανέλλη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας έδωσε εντολή να μοιραστούν από 10 μάσκες υψηλής προστασίας σε κάθε βουλευτή γι’ αυτές τις μέρες που συζητείται η πρόταση μομφής.
Εξηγήσεις για την προμήθεια 5.000 υγειονομικών μασκών made in Turkey έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Όπως εξήγησε, επρόκειτο για μειοδοτικό διαγωνισμό του ιατρείου της Βουλής, κατά τον οποίο επιλέχθηκε η πιο συμφέρουσα προσφορά. Το συνολικό κόστος ανήλθε σε 1.000 ευρώ. «Το κουτί είχε πάνω την αγγλική και γερμανική σημαία αλλά πιο κάτω έγραφε ότι είναι κατασκευασμένες σε εργοστάσιο της Κωνσταντινούπολης. Αν ήμουν εγώ και είχα εικόνα θα έλεγαν να μη τις επιλέξουμε», είπε ο κ. Τασούλας.