ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Κάτω τα χέρια από τη δημοσιογραφία κύριε Μητσοτάκη


Ένα νέο επεισόδιο του θεσμικού κατήφορου στον οποίο βρίσκεται η χώρα εξελίχθηκε χθες στη Βουλή με στόχο, και πάλι, τη δημοσιογραφία. Από το πλέον επίσημο βήμα, το βήμα του Κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια επίδειξη αντισυνταγματικού οίστρου «εξέδωσε» δικαστική απόφαση για την τύχη των δημοσιογράφων (Βαξεβάνης, Παπαδάκου) που διώκονται για τη δημοσιογραφική έρευνά τους στο σκάνδαλο NOVARTIS. 
Tα παραπάνω αναφέρει η παράταξη  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ που επισημαίνει:
ε πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς όπως «υπόκοσμος», «συμμορία», «ελευθεροδολοφονία» ο επικεφαλής της κυβέρνησης εξευτέλισε το κράτος δικαίου εφαρμόζοντας πρακτικές Ορμπαν που έχουν συναντήσει την αντίδραση των ευρωπαϊκών θεσμών.
Η χώρα μας βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο των διεθνών οργανώσεων Τύπου που την εγκαλούν για την καταπάτηση της ελευθερίας του Τύπου και για τις διώξεις των δημοσιογράφων.
Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ θεωρεί ότι τα θεσμικά όργανα του κλάδου και όλοι οι δημοσιογράφοι πρέπει να απαντήσουν σε αυτή την αντισυνταγματική και αντιθεσμική συμπεριφορά της κυβέρνησης που απειλεί με τον πλέον ακραίο τρόπο τη δημοσιογραφία, το δικαίωμα των πολιτών σε πλουραλιστική και αξιόπιστη ενημέρωση και σε τελική ανάλυση την ίδια τη Δημοκρατία.
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ 31/01/2022"