ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

«Συμμορία», λοιπόν η Δημοσιογραφία!


Η αντίληψη Μητσοτάκη για την ερευνητική δημοσιογραφία και η απάντηση της Παπαδάκου

Ο στριμωγμένος πολιτικά Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις τελευταίες αποκαλύψεις  μετατόπισε χθες από το βήμα της Βουλής την επίθεσή του στη «σκευωρία» της Novartis και αναφερόμενος στις διώξεις
των δημοσιογράφων απασφάλισε: « Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία αλλά συμμορία, αυτό δεν λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθεροδολοφονία!», είπε παρεμβαίνοντας στο έργο της Δικαιοσύνης και καταδικάζοντας τους δημοσιογράφους (Βαξεβάνη, Παπαδάκου) που μέσω της ερευνητικής δημοσιογραφίας έφεραν στο φως της δημοσιότητας σημαντικές πτυχές του σκανδάλου.
Η απάντηση από τη Γιάννα Παπαδάκου δεν άργησε να έρθει. Μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook, η δημοσιογράφος απάντησε στον πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του «πανικό».
«Πού να ξέρουν αυτοί από ελευθεροτυπία, από ελευθερία της έκφρασης ! Από δημοσιογραφική έρευνα! Βρίσκονται σε πανικό για τις πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες αντιδράσεις για τις διώξεις των δημοσιογράφων στην Ελλάδα και στην προσπάθειά τους να σωθούν προσφεύγουν σε εξωθεσμικές παρεμβάσεις ακόμα και στη Δικαιοσύνη!», έγραψε η Παπαδάκου.
Η Γιάννα Παπαδάκου σχολίασε πως «το πολιτικό τέλος τους έρχεται και το ξέρουν!» και έστρεψε το βλέμμα της στην αντίδραση της ΕΣΗΕΑ και της Δικαιοσύνης.
Την οργισμένη αντίδραση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη αλλά και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού.
Τα δύο στελέχη του κόμματος της Κουμουνδούρου καυτηριάζουν τις νέες δημόσιες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού την ίδια ώρα που σιωπά για τις αποκαλύψεις των σχέσεων της κυβέρνησής του με υπόδικους του χώρου των ΜΜΕ.