ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Έκλεισαν το μικρόφωνο στον Πολάκη γιατί μιλούσε για τη Novartis


Με τη δικαιολογία ότι ο Παύλος Πολάκης ήταν «εκτός θέματος», ο προεδρεύων της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου έκλεισε το μικρόφωνο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όταν ο τελευταίος έκανε παρέμβαση για το σκάνδαλο Novartis, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για τον αναπτυξιακό νόμο.
Λέγοντας «εφαρμόζω τον κανονισμό», ο κ. Αθανασίου αφαίρεσε τον λόγο από τον κ. Πολάκη. Στη συνέχεια η συνεδρίαση διακόπηκε και ο κ. Αθανασίου αποχώρησε από το προεδρείο, αναμένοντας να έρθει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για να ανακοινώσει την απόφασή του.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε ξανά μόνο και μόνο για να ανακοινώσει ο προεδρεύων Αθανάσιος Μπούρας ότι ο κ. Τασούλας αποφάσισε να διακοπεί για σήμερα η συνεδρίαση, ενώ έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται πάντως πως πριν από τον Πολάκη είχε μιλήσει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για τη Novartis, χωρίς ωστόσο ο κ. Αθανασίου να δείξει ανάλογη «ευαισθησία».

Ο «διάλογος» Πολάκη - Αθανασίου

«Κάντε επίκαιρη ερώτηση να έρθει να σας απαντήσει αναλυτικά ο υπουργός», σχολίασε ο κ. Αθανασίου. «Ότι και να κάνετε εγώ θα τα πω», αντέτεινε ο κ. Πολάκης.
Ο κ. Αθανασίου ζήτησε να μην καταγράφεται τίποτα στα πρακτικά κλείνοντας του το μικρόφωνο. «Σας ανακαλώ στη τάξη. Θα επιβάλω πειθαρχική ποινή αν δεν συμμορφωθείτε θα εφαρμόσω τον κανονισμό της βουλής. Θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής να σας υποβάλει, αν κρίνει, πρόταση μομφής», είπε και έκλεισε τα μικρόφωνα.
Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για «εξευτελισμό της Βουλής». Όπως είπε, «οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά κρίνονται. Το σκάνδαλο της Novartis δεν αφορά ιδιωτική διαφορά αλλά υπουργούς και διασπάθιση δημόσιου χρήματος».

Οργή ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή, τονίζοντας πως ο Χ. Αθανασίου ήταν «σε διατεταγμένη υπηρεσία».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια. Πριν από λίγο είχαμε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ.
Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis με την δικαιολογία ότι μιλάει για άσχετο θέμα. Κάτι όμως που είχε κάνει ελάχιστα λεπτά πριν βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να τον διακόψει κάνεις, αφού επαναλάμβανε τα κυβερνητικά ψεύδη για το σκάνδαλο.
Το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία.
Είναι ένα καθεστώς επικίνδυνο για την Δημοκρατία".​
- efsyn.gr