ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

«Κυβερνάτε εσείς κύριε Μητσοτάκη ή οι Φουρθιώτηδες;»


Ανελέητο σφυροκόπημα στην κυβέρνηση και κυρίως στον ίδιο τον πρωθυπουργό σε όλα τα επίπεδα, για την πανδημία, τις φωτιές και τον χιονιά, αλλά κυρίως για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Αποτύχατε με τεράστιο κόστος κοινωνικό, οικονομικό, ανθρώπινο» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησε εκλογές για να αναπνεύσει η κοινωνία, να αναπνεύσει η δημοκρατία.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απηύθυνε μια σειρά σκληρά ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις σχέσεις της κυβέρνησής του με τον αστέρα της trash tv, που κουβαλάει περισσότερες από 30 εκκρεμείς υποθέσεις με τη δικαιοσύνη. «Κύριε Μητσοτάκη είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνά τη χώρα; Εσείς ή μήπως οι Φουρθιώτηδες;» είπε χαρακτηριστικά για να επισημάνει ότι «είναι η πρώτη φορά που η νύχτα διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου».
«Γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις στον υπόδικο παρουσιαστή; Πως απέκτησε πρόσβαση σε φύλαξη 12 αστυνομικών; Πως είχε αυτός ο άνθρωπος τόσο στενές σχέσεις με τόσους υπουργούς σας; Πως το δεξί σας χέρι διαπραγματεύονταν μαζί του τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης; Με τη μισή κυβέρνηση να του κάνει ντελίβερι; Το γνωρίζατε ή το αγνοούσατε;» ρώτησε.
«Ότι τις μέρες που αντάλλασσε κλήσεις και sms με τη μισή σας κυβέρνηση έστησε 13 εταιρείες με νόμιμους εκπρόσωπους να φαίνονται δύο αλλοδαπές από τη Γεωργία, εταιρείες βιτρίνα χωρίς πραγματική δραστηριότητα, χωρίς δηλώσεις προσωπικού στην Εργάνη, χωρίς εγκατάσταση στις δηλωθείσες έδρες, προκειμένου να εισπράττει από τις αναστολές συμβάσεων εργασίας λόγω της πανδημίας και επιστρεπτέες προκαταβολές, το γνωρίζατε ή δε το γνωρίζατε;» συνέχισε.
«Σας ενημέρωσε ο κος Βρούτσης που όταν προσπάθησε να το σταματήσει, μπήκε με μπράβους στο υπουργείο να τον τρομοκρατήσει; Ή δε σας ενημέρωσε; Και μετά όλως παραδόξως αποχώρησε ο Βρούτσης από το υπουργείο, όχι ο Φουρθιώτης. Ή μήπως τα αγνοείτε όλα αυτά;» ανέφερε ακόμη.
«Αν τα αγνοείτε να σας βοηθήσω εγώ: Από το Δεκέμβριο του 2020 η Γενική Διεύθυνση Εισφορών του ΕΦΚΑ αποστέλλει έγγραφο στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχου στο ΣΔΟΕ και στο ΣΕΠΕ για τη διενέργεια έρευνας για την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας για μια σειρά εταιρείες στις οποίες φιγουράρει το όνομα του Φουρθιώτη. Εταιρείες που φέρονται να ελέγχονται για το αν όντως λειτουργούν νόμιμα, ή αν λειτουργούν ως όχημα παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων.
«Από τις 13 εταιρείες που φέρονται να συνδέονται με τον Φουρθιώτη γνωρίζουμε ότι έχουν πιστωθεί ως επιστρεπτέες προκαταβολές, σε 11 από αυτές το συνολικό ποσό των 194.883,32 ευρώ, ενώ εγκρίθηκαν επιπλέον 56.987,33 ευρώ. Τα γνωρίζετε; Μιλάμε για το συνολικό ποσό των 250.870,65 ευρώ, χρήματα που σύμφωνα με τις έρευνες της οικονομικής αστυνομίας πιστώθηκαν αρχές Μαρτίου του 2021 και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν προκειμένου να αιτιολογήσουν χορήγηση δανείου ύψους 182.000 ευρώ περίπου στην εταιρεία EPSILON TV. Διαχειριστής της οποίας είναι ο Μένιος Φουρθιώτης!» πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας έχει ολοκληρωθεί. Και ρώτησε μετ’ επιτάσεως εάν έχει ή όχι διαβιβαστεί στην οικονομική εισαγγελία.
Απευθυνόμενος δε στον κ. Γεραπετρίτη ο Αλ. Τσίπρας ρώτησε για ποιο λόγο συνομιλούσε μαζί του και ποιους εννοούσε όταν του είπε «Μην τους κάνετε τη χάρη να δειλιάσετε». «Για ποιους το λέτε αυτό; Για τους εισαγγελείς που τον κυνηγούν; Για τον Βρούτση που τον καταγγέλλει; Για εμάς που στοχοποιεί; Για ποιους το γράψατε;» ζήτησε να μάθει.
Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι προφανώς ο Κυρ. Μητσοτάκης τα ήξερα όλα και τα συγκάλυπτε. «Αν δεν είναι έτσι, θα είχατε αποπέμψει από την πρώτη ώρα το δεξί σας χέρι. Άρα ο Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι το δεξί σας χέρι. Έχει στο χέρι εσάς κύριε Πρωθυπουργέ. Και το ερώτημα είναι γιατί; Η απάντηση ότι μια κυβέρνηση που ελέγχει τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ της χώρας είχε ανάγκη το κανάλι του Φουρθιώτη, δεν μπορεί να γίνει πιστευτή. Ελπίζω να βρείτε κάποια σοβαρότερη εξήγηση στην ομιλία σας. Αλλιώς ο βούρκος στον οποίο επιπλέετε, πολύ σύντομα θα σας καταπιεί» υπογράμμισε.
«Αν δεν έχετε σήμερα να δώστε μια σοβαρή απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα, μια είναι η επιλογή αξιοπρέπειας κύριε Μητσοτάκη. Παραιτηθείτε και προκηρύξτε εκλογές. Δώστε στον ελληνικό λαό τη δυνατότητα άμεσα να σας κρίνει, πριν είναι αργά για σας, για τη χώρα, για όλους μας» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.