ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Τσίπρας: Η κυβέρνηση να σταματήσει να παριστάνει τον τροχονόμο των καρτέλ


Η «οικονομική ασφυξία» στην οποία έχουν περιέλθει νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω του κύματος ακρίβειας βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε σήμερα με καταναλωτές και καταστηματάρχες στην αγορά της Νίκαιας ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε εκ νέου σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και επανέλαβε δέσμη προτάσεων για την ανακούφιση των πολιτών.
«Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του να βγουν από την προστασία των γραφείων τους, από τη γυάλα που είναι κλεισμένοι, και να περπατήσουν μία μέρα σε μία λαϊκή περιοχή. Σε όποια περιοχή της χώρας θέλουν. Να μιλήσουν με τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, με τον απλό κόσμο», σημείωσε μετά την επίσκεψη στην αγορά της Νίκαιας.
«Η αγορά στενάζει. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι σε απόγνωση. Οι πολίτες βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να συρρικνώνεται. Η ακρίβεια πια δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στο μέσο νοικοκυριό. Η βενζίνη σκαρφαλώνει στα 2 ευρώ. Οι τιμές του ρεύματος αυξάνονται δύο και τρεις φορές και δεν μπορούν να αντέξουν ούτε τα νοικοκυριά ούτε οι επιχειρήσεις», τόνισε, σχολιάζοντας πως «δεν πάει άλλο» και υπογραμμίζοντας την ανάγκη «σήμερα η κυβέρνηση να σταματήσει να παριστάνει τον τροχονόμο των καρτέλ και να δοθεί διέξοδος».
«Σήμερα, τώρα, πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ για να ενισχυθεί το εισόδημα των μισθωτών και να κινηθεί η αγορά. Σήμερα, τώρα, πρέπει να υπάρξει παρέμβαση ώστε να αποκλιμακωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα στο χαμηλότερο επιτρεπτό επίπεδο που προβλέπει η Κομισιόν. Να μειωθεί στον κατώτατο συντελεστή ο ΦΠΑ για τα βασικά είδη διατροφής και κατανάλωσης», είπε χαρακτηριστικά, καταλογίζοντας στην κυβέρνησης ότι «αρνείται να υλοποιήσει» αυτά μέτρα γιατί «το μυαλό της είναι πώς θα στηρίξει τους έχοντες και όχι αυτούς που με μόχθο προσπαθούν και καταφέρνουν να τα βγάζουν πέρα».
Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές. «Χρειάζεται λοιπόν η λαϊκή ετυμηγορία. Οι εκλογές που θα δώσουν μία προοδευτική κυβέρνηση, που θα στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Που θα κάνει από την πρώτη μέρα πράξη αυτά τα μέτρα, που θα μπορέσουν να στηρίξουν τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά, τους καταναλωτές, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες», κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας.