ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Τέλος ο «μήνας του μέλιτος»;


Επίθεση στο ΚΙΝΑΛ και προσωπικά στον προεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, εγκαλώντας τον αρχηγό του για «επιτήδεια ασάφεια». «Δεν θα μπορείτε κυρίες και κύριοι του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ να μείνετε για πολύ στον εξώστη, με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις επιτήδειας ασάφειας» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.
«Θα περίμενα μια πιο θετική ανταπόκριση και περισσότερες δημιουργικές προτάσεις από το ΚΙΝΑΛ» ανέφερε απευθυνόμενος στο Κίνημα Αλλαγής και πρόσθεσε: «Εξηγούμαι: όχι γενικές αρχές και εύκολα συνθήματα που καταλήγουν σε ευχές. Ρεαλιστικά μέτρα, κοστολογημένα, προσαρμοσμένα στις παρούσες συνθήκες.».
«Δυστυχώς, τέτοιες συγκεκριμένες προτάσεις δεν άκουσα κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών. Θα περίμενα ότι οι διακηρύξεις σας κ. Κατρίνη περί αυτόνομης πορείας θα οδηγούσαν και σε μία αυτόνομη στάση, σ’ έναν διαφοροποιημένο λόγο και σε μία ανάλογη ψήφο. «Αντίθετα όμως, διαπιστώνω ότι επιλέξατε να συνταχθείτε πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό τελικά θα καταγραφεί στην ιστορία. Είχατε την επιλογή να διαφοροποιηθείτε και συνταχθήκατε πλήρως με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ».
Συνεχίζοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ειρωνικά και στον Κώστα Σκανδαλίδη, που αντέδρασε στην πρωθυπουργική επίθεση. «Σας άκουσα κ. Σκανδαλίδη να λέτε πως είστε το μέλλον. Ε, όχι κ. Σκανδαλίδη. Εσείς μέλλον δεν είστε εσείς», τόνισε.
O πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis, δήλωσε πως «πολιτικά πρόσωπα έγιναν στόχοι της σκευωρίας», ωστόσο με εμφατικό τροπο απέφυγε να αναφέρει τα ονόματα των εμπλεκόμενων πολιτικών από το χώρο του ΚΙΝΑΛ, όπως και του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.
Τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολίασε αρνητικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τα πρωθυπουργικά πυρά έρχονται να ενισχύσουν τις πληροφορίες πως ο «μήνας του μέλιτος» μεταξύ Μαξίμου και του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ έχει παρέλθει και αναμένονται οι επόμενες κινήσεις και από τις δύο πλευρές. Πίσω από την επίθεση βρίσκεται, σύμφωνα με τις πληροφοριες, η κυβερνητική ανησυχία για ενδεχόμενες μετακινήσεις ψηφοφόρων από το κυβερνών κόμμα στο ΚΙΝΑΛ και ιδιαίτερα του χώρου των «εκσυγχρονιστών» που στήριξαν σε μεγάλο βαθμό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι προθέσεις είχαν εξάλλου διαφανεί και από την αντίδραση της ΝΔ στην τελευταία συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη, που έσπευσε να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ με αφορμή την αντίφασή του πως θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής, αλλά δεν επιθυμεί εκλογές.
Εξάλλου η Καθημερινή ειχε αποκαλύψει σε παραπολιτικό σχόλιό της:
Να σας πω τι έλεγε χθες η Ντόρα σε μεγάλο πηγαδάκι στο εντευκτήριο με βουλευτές… Η πρώην υπουργός, με τη βαρύτητα που έχει ο λόγος της, σχολίαζε πως η «ασυλία» του Ανδρουλάκη από τη «γαλάζια» πλευρά πρέπει να σταματήσει. «Φτάνει πια με τον Ανδρουλάκη», είπε, παρακινώντας τους βουλευτές να σταματήσουν να «χαϊδεύουν» τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.