ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Tραγέλαφος με... εντολή Μητσοτάκη


Βγαίνει σήμερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ και δημοσιεύει μία κυβερνητική διαρροή, μία διαρροή από το τάχα μου επιτελικό Μαξίμου. Γράφει, λοιπόν, το Πρακτορείο: «Μετά από επικοινωνία του Γραφείου του.. Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και ύστερα από αυτά που είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA, η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως και εξέδωσε εγκύκλιο για την τήρηση των μέτρων και τη διενέργεια τεστ».
Ως γνωστό μία-δύο ώρες πιο πριν είχε προηγηθεί η εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που καλεί τους πιστούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί να πραγματοποιούν rapid test προτού μεταβούν σε κάποιον λατρευτικό χώρο, κάνοντας, παράλληλα έκκληση για εμβολιασμό.
Είναι φανερό πως η Εκκλησία κονιορτοποίησε όσα υποστήριζε χθες το βράδυ στο Mega ο πρωθυπουργός. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Ούτε είναι θέμα μας ότι έσπευσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού όπως είχε κάνει δύο φορές με τον Νίκο Δένδια (θέμα Τσαβούσογλου και Μπογδάνου) να καρπωθεί εντελώς απροκάλυπτα τα οφέλη που προκύπταν από δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, προκαλώντας έτσι ένα άνευ προηγουμένου κάζο εναντίον του κ. Μητσοτάκη στα social media.
Άλλο είναι το θέμα μας εδώ. Το Πρακτορείο λέει πως το γραφείο του πρωθυπουργού επικοινώνησε με την Ιεραρχία και αυτή «ανταποκρίθηκε αμέσως και εξέδωσε εγκύκλιο». Δηλαδή επικοινώνησε σήμερα 4 Νοεμβρίου. Στην εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ωστόσο γράφει ξεκάθαρα ότι η απόφαση για rapid test από τους Ιερούς Πατέρες πάρθηκε χθες, 3 Νοεμβρίου!
Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή στην Εκκλησία σήμερα να πάρει μία απόφαση που η ίδια είχε πάρει από χθες; Δεν βγαίνουν τα νούμερα και οι ημερομηνίες αδέλφια.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν