ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Ποιος είχε την (κακή) ιδέα για τα SMS σε ανεμβολίαστους; - Θα έχει αντίθετα αποτελέσματα, λέει ο Μόσιαλος


Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Ηλίας Μόσιαλος στις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να είναι έτοιμη για εκστρατεία πειθούς μέσω μαζικών καθημερινών sms σε ανεμβολίαστους. «Δεν είναι καλή.. ιδέα, δεν ξέρω ποιος την είχε, αλλά να την πάρουν πίσω» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ-1 ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο LSE. «Δηλαδή αυτό έλειπε από τους ανεμβολίαστους; Το sms; Οταν έχει γίνει τόση συζήτηση και τόση ενημέρωση;» διερωτήθηκε.
Εκτίμησε δε ότι θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, ενώ επεσήμανε και το ζήτημα που θα ανακύψει με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. «Πριν αρχίσουμε να συζητάμε νέα μέτρα, τα οποία μπορεί να χρειαστούν, αλλά ας αρχίσουμε πρώτα να εφαρμόζουμε όσα υπάρχουν, συστηματικά. Κι αυτό είναι θέμα κυρίως της πολιτείας».
Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι η προσπάθεια δεν πρέπει να γίνεται σε ατομικό επίπεδο και μάλιστα με χρήση προσωπικών δεδομένων, επισημαίνοντας πως απαιτείται κοινή προσπάθεια πολιτείας αυτοδιοίκησης για να ενταθεί η ενημέρωση ως προς τον εμβολιασμό. «Σε όλο τον πλανήτη με συνεργατικές προσπάθειες όλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων γίνεται η προσπάθεια» είπε, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.
Ο κ. Μόσιαλος ζήτησε επίσης να περιμένουμε την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η οποία διαθέτει σοβαρούς επιστήμονες, που έχουν όλα τα στοιχεία: Την ηλικία των νοσούντων, σε ποια νοσοκομεία πηγαίνουν και πόσο αργά πάνε στο νοσοκομείο κλπ.

Οχι σε υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών

«Θα πρέπει να δούμε τι δεν πήγε καλά με τους εμβολιασμούς στη βόρεια Ελλάδα και γενικότερα στη χώρα μας. Δεν έχουμε πετύχει ικανοποιητικά ποσοστά σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Πώς θα πετύχουμε καλύτερα ποσοστά εμβολιασμένων» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μόσιαλος τάχθηκε επίσης εναντίον της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα παιδιά: «Προέχει η ενημέρωση των παιδιών και των γονέων τους», είπε.
Επίσης, καταδίκασε απερίφραστα τον προπηλακισμό του κ. Βασιλακόπουλου, ωστόσο διαφώνησε με την άποψή του ότι δεν θέλει να κινηθεί νομικά. «Θα έπρεπε να κινηθεί νομικά, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν προπηλακισμοί».
Οπως είχε μεταδώσει ο ΣΚΑΪ το Σάββατο, η κυβέρνηση μελετά να ξεκινήσει από αύριο Δευτέρα 1 Νοεμβρίου εκστρατεία πειθούς, στέλνοντας καθημερινά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τα προσωπικά δεδομένα παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.