ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Στο μυαλό του Αρη Πορτοσάλτε


Τα τραγικά γεγονότα είναι γνωστά. Το Σάββατο λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στη Θεσσαλονίκη, ένας 21χρονος με ένα σπορ Audi ΤΤ που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα κάνοντας κόντρες, έχοντας.. καταναλώσει και αλκοόλ σύμφωνα με πληροφορίες, παραβιάζοντας στη σειρά και κόκκινα φανάρια, σκότωσε έναν 47χρονο διανομέα της Wolt που απλώς, ήσυχα, πέρασε το πράσινο φανάρι κάνοντας τη δουλειά του. Μετά τη σφοδρή σύγκρουση, ο δράστης εγκατέλειψε τον τραυματία και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, αλλά λίγο αργότερα συνελήφθη. Το θύμα ήταν πατέρας δύο παιδιών, 17 και 19 ετών.

Αυτή είναι η είδηση, η τραγική είδηση. Σήμερα λοιπόν βρήκε ευκαιρία ο Αρης Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ να βγει να κατακρίνει τους διανομείς! «Τώρα βέβαια υπάρχει και μια συγκεκριμένη συμπεριφορά των διανομέων, για να τα λέμε, Θεός σχωρέστον...» είπε το πρωί στον ΣΚΑΪ ξεκινώντας μία απίστευτα, κυνική, κουβέντα. Η Μαρία Αναστασοπούλου (όπως και ο Δημήτρης Οικονόμου) προσπάθησε να τον συγκρατήσει, να τον μαζέψει: «Ναι ας μην την κάνουμε σήμερα αυτή τη συζήτηση...». Ακάθεκτος ο Αρης Πορτοσάλτε συνέχισε να μιλάει για τους μοτοσυκλετιστές γενικότερα, καταλήγοντας: «Η συμπεριφορά των διανομέων, κάποιες φορές πέφτουν πάνω σου».
Ήταν σοκαριστικό να τον ακούς!

Ειλικρινά, προσπαθούσα να βρω έναν λόγο που κάποιος δημοσιογράφος διαλέγει αυτό το timing για να μιλήσει για τους... απρόσεκτους διανομείς. Κάποιοι θα αναφέρονταν σε απλή ανοησία, άλλοι ωστόσο υποστηρίζουν πως είναι δομικό το θέμα, δεν έρχεται ποτέ τυχαία ένα τέτοιο σχόλιο, οι βάσεις του είναι άλλες.
Δύσκολο πάντως να μπεις στο μυαλό του Αρη Πορτοσάλτε. Δεν υπάρχει τρόπος.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν