Παίρνω πίσω, λοιπόν, όλα όσα έχω πει για τον Σωτήρη Τσιόδρα.
Παίρνω πίσω όλα όσα έχω πει για τον Γκίκα Μαγιορκίνη.
Παίρνω πίσω όλα όσα έχω πει για τον Βασίλη Κικίλια.
Και για τον Αρκουμανέα και για τον Βασιλακόπουλο και για την Παγώνη, για αυτά τα παρφέ πλάσματα τέλος πάντων που όρισαν ως τώρα τη μοίρα μας απέναντι στη λαίλαπα του κορωνοϊού.

Τι να πουν, τι να τραγουδήσουν, όλοι οι ανωτέρω μπροστά στον γίγαντα της επιστήμης, μπροστά στον τιτάνα των λοιμώξεων, μπροστά στον άνθρωπο που ανάγκασε τη Σουηδική Ακαδημία να του απονείμει από τώρα το Νόμπελ Ιατρικής για το 2022; Τον Θάνο τον Πλεύρη με τ’ όνομα, που έβγαλε διάγνωση στο τσακ μπαμ, λες και τουφεκούσε ψάρια στο βαρέλι. Με δικά του λόγια:

«Έχουμε επιλέξει η χώρα να λειτουργεί με κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα. Συνεπώς, ορθώς λειτουργεί. Μου λέτε να λειτουργούν κανονικά τα μπαρ το βράδυ και να μην μπορεί να λειτουργήσει μία εκκλησία. Θα σας το πουν οι ειδικοί, ότι οπωσδήποτε οι χώροι μετάδοσης που είναι πολύ μεγαλύτεροι από τις εκκλησίες είναι οι χώροι εστίασης».

Δηλαδή που το βρήκε ο υπουργός Υγείας ότι κολλάει πιο πολύ στους χώρους εστίασης σε σχέση με τις εκκλησίες; Γιατί οι θεοσεβούμενοι προσέχουν, ενώ οι μπαρόβιοι τα γράφουν όλα εκεί που δεν πιάνει μελάνι; Γιατί οι εκκλησιαζόμενοι παίρνουν αποστάσεις και στα φαγάδικα είναι ο ένας επάνω στον άλλο; Γιατί βγαίνουν έξω απ’ την εκκλησία για να φταρνιστούν, ενώ στην εστίαση τα αμολάνε στα μούτρα του διπλανού; Αφού μας ζητάγανε μια φορά κι έναν καιρό «έρευνα» και «μελέτη» ότι κολλάει με τη Θεία Κοινωνία ο κορωνοϊός, να μη ζητήσουμε κι εμείς «έρευνα» και «μελέτη» τώρα ότι στην εστίαση κολλάει και στους ναούς δεν κολλάει; Είναι να γελάει κανείς που θα έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Συρίγος…

Δεν είναι όμως να γελάει με τα έξι χιλιάδες επτακόσια κρούσματα και τους νεκρούς ένα λεωφορείο κάθε μέρα. Είναι προφανές ότι το τέταρτο κύμα μας πήρε και μας σήκωσε και ότι εκείνο εκεί το «τελευταίο μίλι» του Φεβρουαρίου έχει μεταμορφωθεί σε Πράσινο Μίλι. Είμαστε όλοι εξαιρετικά ευάλωτοι, είμαστε όλες εξαιρετικά ευάλωτες και οι ευθύνες της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά μικρές είναι. Τουλάχιστον κονόμησαν κάποιοι και κάποιες απ’ τον τουρισμό και θα μετράνε χιλιάρικα στην εντατική…

Υ.Γ.1: Άντε ξανά μανά με τεστ όλοι οι ανεμβολίαστοι στις κοινωνικές δραστηριότητές τους, εκτός από την επίσκεψη στην εκκλησία.
Και γιατί όχι και στο θέατρο, γιατί όχι και στο βιβλιοπωλείο, γιατί όχι και στον Μαζώ;
Υπουργός Υγείας είναι αυτός ή γραφείο Τύπου της ιεράς Συνόδου;

Υ.Γ. 2: Όλα αυτά τα μέτρα για το ΕΣΥ που ανακοίνωσε ο Πλεύρης, τα είχαμε ακούσει κι απ’ τον Κικίλια.
Κάνα νέο;

Υ.Γ. 3: Καλά, στα Εξάρχεια πήγε μια φορά ο Θάνος. Στο γήπεδο έχει πάει ποτέ;
Πιστεύει πραγματικά ότι η αστυνομία θα μπουκάρει στις θύρες των φανατικών να ελέγξει αν φοράνε μάσκες;

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost (03.11.2021)