ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Πού πας, Μητσοτάκη, με τέτοιο καιρό;


του Θανάση Καρτερού

Δεν έχει ξεφύγει η πανδημία, δήλωσε κάπως εριστικά στην τηλεόραση ο Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας το ανατριχιαστικό: έχει ξεφύγει ο ίδιος. Είναι αλλού, πώς το λένε. Ούτε για.. ενσυναίσθηση, ούτε για συναίσθηση, ούτε για συναίσθημα που προκαλεί το θανατικό μπορούμε να μιλάμε πια. Απλώς έχουμε έναν πρωθυπουργό φευγάτο.
Έχει ξεφύγει με την πανδημία. Θέλει να καλοπιάσει τους πιστούς και τους αφήνει να μπαίνουν ελεύθερα στους ναούς, να φιλούν ανεμβολίαστοι μαζί με εμβολιασμένους, αρνητικοί με τεστ και επισφαλείς χωρίς τεστ τις ίδιες εικόνες. Και να αναπνέουν σε κλειστούς χώρους τον ίδιο αέρα. Ένας θετικός να υπάρχει, άμωμοι εν οδώ.
Έχει ξεφύγει με τον αχταρμά μέτρων προστασίας. Στους κατά Άδωνι γκρινιάρηδες μικρομεσαίους είναι αυστηρός έως αυτόφωρα, θηριώδη πρόστιμα και λουκέτο. Στους μεγάλους είναι γαλαντόμος, μέχρι κινήτρων για την υποβοήθηση της πανδημίας. Στους μεν μαντρόσκυλο, στους δε μπάτε, σκύλοι, αλέστε.
Έχει ξεφύγει με τον φαρισαϊσμό. Παίζει τον καλό χριστιανό, έχει αμολήσει τον Άδωνι να παίζει τον ιεροκήρυκα, συνδέει τα μέτρα για τις εκκλησίες με το μίσος στον χριστιανισμό (!), εισάγει τα κεριά και τα λιβάνια στην πολιτική. Έχει καταντήσει μεταρρυθμιστής τύπου Καλβίνου και εκσυγχρονιστής του φύλου των αγγέλων.
Έχει ξεφύγει με τη χυδαιότητα. Βγάζει χολή επιπέδου Καλαβρύτων, κατηγορεί τον Τσίπρα ότι δεν αισθάνεται την ανάγκη να πάει στην εκκλησία, δραπετεύει από ερωτήσεις με ανοησίες ότι δεν υπάρχει τρόπος και άνθρωπος για να ελέγχεται ο πιστός όταν μπαίνει στον ναό. Άμα πηγαίνεις παιδιόθεν στην εκκλησία με συνοδεία, τέτοια λες.
Έχει ξεφύγει με τη φιλαυτία και την εικόνα του. Εκτός τόπου και χρόνου. Ενώ ο κόσμος καίγεται, αυτός βγάζει και δημοσιεύει σέλφι χαχανίζοντας, για να μην υπάρξει κάποιος Έλληνας, ή ακόμα χειρότερα ξένος, που να μη θεωρεί ότι μας κάθισε στην καρέκλα του πρωθυπουργού και ελέγχει τις ζωές μας ένας νάρκισσος της κακιάς ώρας.
Πού πας, Μητσοτάκη, με τέτοιο καιρό, η υπόθεση. Και τι κάνουμε με έναν πρωθυπουργό φευγάτο που πουλάει αγίασμα, ενώ ξεπουλάει ρεύμα, νερό, ΕΣΥ, ανθρώπους; Που πάει από λάθος σε έγκλημα, επειδή τον έζωσαν τα φίδια για την αγάπη του λαού Του; Τον φεύγουμε, έτσι πάει το πράγμα στη δημοκρατία. Εγκαίρως. Πριν ξεφύγουν όλα...

- το κείμενο του Θανάση Καρτερού είναι από την ΑΥΓΗ (05.11.2021)