ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεντρική Ελλάδα - Στην Ελασσόνα το επίκεντρο (Video)


Σεισμός μεγέθος 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε την περιοχή της Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα της Λάρισας στις 12.15 το μεσημέρι.  Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7,8 χλμ σύμφωνα.. με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 16 χλμ νότια της Ελασσόνας.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές του νομού Λαρίσης και στην ίδια την πόλη της Λάρισας. Ακολούθησαν αισθητοί μετασεισμοί ενώ πολλοί κάτοικοι των περιοχών αυτών βρέθηκαν στους δρόμους θορυβημένοι από την πολύ μεγάλη δόνηση.
Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια μετά τον σεισμό ων 6 ρίχτερ ο οποίος σημειώθηκε στις 12:16 το πρωί, στην Ελασσόνα. Όπως τόνισε, επικράτησε μεγάλη αναστάτωση ωστόσο η πρώτη εικόνα δείχνει ότι η περιοχή δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς τα περισσότερα κτίρια εκεί είναι καινούρια.