ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Τηλεβόθρος

Ελληνική τηλεόραση. Το επικερδές καταφύγιο της αθλιότητας των ημερών μας. Εκεί που καρικατούρες του λεγόμενου «σταρ σύστεμ» βγάζουν το παντεσπάνι τους άλλοτε χυδαιολογώντας και άλλοτε δηλητηριάζοντας τα πιο ταπεινά ένστικτα του κοινού τους.
Εκεί όπου η κ. Τσιμτσιλή θεωρεί ότι μια εγκυμονούσα πρόσφυγας μπαίνει από επιλογή σε μια βάρκα για να περάσει το Αιγαίο, ο κ. Λιάγκας κάνει πλάκα για την
ακραία σεξουαλική παρενόχληση που μια φοιτήτρια βίωσε στη Θεσσαλονίκη και ένας γραφικός μετεωρολόγος παραλληλίζει τους πρόσφυγες με τον κακό μας τον καιρό.
Και όλα αυτά την ώρα που στη μικρή μας οθόνη η σήμανση δείχνει πως όλη αυτή η αθλιότητα είναι κατάλληλη ακόμη και για παιδιά άνω των οκτώ ετών. Κατάλληλη για ανήλικους τηλεθεατές του Alpha η θεωρία της κ. Τσιμτσιλή πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στερούνται παιδείας αφού «μπορεί να μην έχουν να φάνε, αλλά κάνουν 5-6 παιδιά» και οι γυναίκες τους «που είναι με την κοιλιά στο στόμα μπαίνουνε στη βάρκα και δεν τους νοιάζει».
Κατάλληλη για ανηλίκους και η πρόγνωση του καιρού με τον κ. Αρνιακό του ΑΝΤ1 να μας πληροφορεί πως «στο έλεος των νοτιάδων θα συνεχίσει να βρίσκεται η χώρα μας και τις επόμενες ημέρες, γεγονός που συνεπάγεται συννεφιές, υγρασία, βροχές, καταιγίδες και υψηλές -για την εποχή- θερμοκρασίες, κυρίως στα δυτικά.
Σε επαναλαμβανόμενα κύματα, όπως ακριβώς τα κύματα των προσφύγων που δεχόμαστε από τα ανατολικά. Μεταξύ δύο πυρών δηλαδή». Να τα ακούς και να ψάχνεις ομπρέλα να σε προστατεύσει από τον κρυφορατσισμό του χαμογελαστού κυρίου του καιρού.
Κατάλληλη για ανηλίκους και η χυδαιότητα με την οποία ο κ. Λιάγκας, ένας δαιμόνιος ρεπόρτερ, δύο τηλεμαϊντανοί και μια δημοτική σύμβουλος του Κωστή Μπακογιάννη, έπαιξαν, γέλασαν και στο τέλος του μήνα θα πάρουν όλοι τον μισθό τους από το κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου με την τραυματική εμπειρία μιας φοιτήτριας μέσα στην πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.
Κατάλληλες για ανηλίκους οι τηλεοπτικές εστίες εκφασισμού της κοινωνίας μας από λούμπεν καρικατούρες της τηλεοπτικής μας μεταδημοκρατίας που βγάζουν το παντεσπάνι τους με την άδεια των εργοδοτών τους, την ανοχή των συναδέλφων τους και τα στραβά μάτια των εποπτικών αρχών.
Κατά τ’ άλλα, να προσέχουμε μην δουν τα δεκαεξάχρονα τον «Joker». Για τον Λιάγκα και την Τσιμτσιλή ποιος θα νοιαστεί;

Πέτρος Κατσάκος / Αυγή (09.11.2019)