ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Το ντουέτο του Μπαγάσα

Απεβίωσε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Σωτηρία Λεονάρδου, που γνώρισε μεγάλη αναγνώριση όταν πρωταγωνίστησε στην πολυβραβευμένη ταινία «Ρεμπέτικο».
Η Σωτηρία Λεονάρδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μουσική, θέατρο και χορό. Πήρε μέρος σε πολλές συναυλίες με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη ενώ συμμετείχε στις κασέτες του Νικόλα Άσιμου. Για την συνεργασία του..
Άσιμου με την Λεονάρδου γράφει στο fb ο δημοσιογράφος Γιώργος Ι. Αλλαμανής:
Ασιμος και Λεονάρδου γνωρίζονταν από την Πλάκα της δεκαετίας του '70 αλλά δεν είχαν συνεργαστεί μέχρι το 1987. Εκείνη τη χρονιά, στην τελευταία από τις οκτώ εκτός εταιριών κασέτες του (Παράνομη κασέτα No.000008: "Στο φανάρι του Διογένη"), ο Νικόλας τραγούδησε ντουέτο με τη Σωτηρία τον «Μπαγάσα», σε πρώτη εκτέλεση. Φλάουτο ο Θύμιος Παπαδόπουλος, μπάσο και ηχοληψία ο Δημήτρης Τραντάλης.
Ο Τραντάλης έλαβε την εν λευκώ εντολή του Ασιμου, όπως καταγράφεται στα χειρόγραφα που συνόδευσαν την αυτοκτονία του, να κάνει ό,τι θέλει για την (επανα)κυκλοφορία των ηχογραφήσεων, που είχαν γίνει στο Studio Diva του Τραντάλη.
Ετσι στο πρώτο μεταθανάτιο LP ("Το Φανάρι του Διογένη", ΜΙΝΩΣ, 1989) οι δύο μουσικοί & παραγωγοί έκαναν μία καλλιτεχνική επιλογή: έκλεισαν το κανάλι με τη φωνή της Λεονάρδου και άφησαν τον Νικόλα να τραγουδήσει μόνος του το τραγούδι-προσευχή,