ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Οι αποτυχίες θα οδηγήσουν σε ακρότητες την κυβέρνηση

Πόλωση και εντάσεις αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ
 
Προμηνύονται περισσότερη πόλωση και ακρότητες και μάλιστα πολύ σύντομα, παρά τη «μάσκα» της συναίνεσης που προπαγανδίζει η κυβέρνηση ότι επιθυμεί στο όνομα του καλού κλίματος που χρειάζεται η οικονομία, εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η κυβέρνηση φρόντισε ήδη να εκτοξεύσει τις πρώτες προειδοποιητικές βολές, σε μια προσπάθεια να μετατοπίσει τη συζήτηση από το προσφυγικό, αξιοποιώντας ξαναζεσταμένα, αλλά εξόχως εμπρηστικά υπονοούμενα για τη σύνδεση.. των «μπαχαλάκηδων» ή της τρομοκρατίας με στόχο να ταυτίσουν την «ανομία» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα χαρτί που η ΝΔ το έριχνε τακτικά όταν ήταν στην αντιπολίτευση όταν δεν τις έβγαιναν οι προβλέψεις για την πορεία στην οικονομία.Κομματικές πηγές της Κουμουνδούρου εξηγούν ότι, «η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καλύψει την πασίδηλη ανικανότητά της στη διαχείριση του προσφυγικού».
Ο εγκλωβισμός στο προσφυγικό δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης θερίζει τις θύελλες που ο ίδιος και το κόμμα του έσπειραν υποδαυλίζοντας και ενισχύοντας μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές κι εν τέλει ρατσιστικές ιδέες και συμπεριφορές.
Και αυτό μάλιστα στον ΣΥΡΖΑ προβλέπουν ότι το ίδιο θα συμβεί και όσον αφορά ζητήματα ασφάλειας των πολιτών. Διότι τα ζητήματα αυτά είναι επίσης εξαιρετικά σύνθετα για να αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά σόου και ακροδεξιές ιδεοληψίες αχαλίνωτου αυταρχισμού. Αν μη τι άλλο διότι μια τέτοια ανεύθυνη αντιμετώπιση δυναμιτίζει τα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης και άρα υπονομεύει ευθέως την ασφάλεια των πολιτών. Το ίδιο ισχύει και για άλλες εξίσου επικίνδυνες επιλογές της κυβέρνησης ΝΔ όπως είναι για παράδειγμα η παντελής έλλειψη μιας σοβαρής αντεγκληματικής πολιτικής ή η υπονόμευση πετυχημένων θεσμών αναφορικά με τις εξαρτήσεις όπως το ΚΕΘΕΑ.
Θυμίζουν επίσης τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά για τα Εξάρχεια: ότι θα «καθαρίσει» τα Εξάρχεια μέσα σε έναν μήνα, ότι θα δώσει τέλος στο «άβατο» των Εξαρχείων κ.λπ…
Το μόνο που έχει συμβεί σημειώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικοινωνιακά σόου απίστευτης αστυνομοκρατίας και αυθαιρεσίας χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα όσον αφορά την εγκληματικότητα. Το μόνο που συμβαίνει είναι αστυνομκοί:
  • Να συλλαμβάνουν και να τρομοκρατούν μανάδες και παιδιά πρόσφυγες.
  • Να συλλαμβάνουν εφήβους σε κινηματογράφους, 
  • Να διαλύουν βίαια συναυλίες και ειρηνικές εκδηλώσεις πολιτών
  • Να μπουκάρουν σε νυχτερινά κέντρα και να φέρονται σε 300 νεολαίους ως εάν να ήταν μέλη καρτέλ κοκαϊνης στην Κολομβία
  • ΜΑΤ να εισβάλουν στην ΑΣΟΕΕ και να επιτίθενται σε φοιτητές, δημοσιογράφους και πολίτες θυμίζοντας ανατριχιαστικά άλλες σκοτεινές περιόδους.
Η εγκληματικότητα αλλά και οι πρεζέμποροι των Εξαρχείων εξαφανίστηκαν μόνο από τα δελτία ειδήσεων που παρουσιάζονταν με μεγάλη ένταση τα προηγούμενα χρόνια, λένε με νόημα στην Κουμουνδούρου.
Είναι πλέον δεδομένο για τον Αλέξη Τσίπρα ότι όλη αυτή η στρατηγική της έντασης, η αστυνομική αυθαιρεσία, ο κυβερνητικός αυταρχισμός όχι μόνο δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών αλλά, πολύ χειρότερα, την υπονομεύουν ευθέως καθώς δυναμιτίζουν τα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της νεολαίας.
Παράλληλα, γίνεται σύνδεση και με άλλες επιλογές του κ. Μητσοτάκη οι οποίες παρόλο που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να μην σχετίζονται με την ασφάλεια, ωστόσο, στο βαθμό που εξαιτίας της προκλητικότητάς τους δυναμιτίζουν την κοινωνική ειρήνη υπονομεύουν και αυτές την ασφάλεια των πολιτών. Για παράδειγμα, η ανοχή-όπως λένε άνθρωποι κοντά στον πρώην πρωθυπουργό- στην υψηλή διαφθορά όπως η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου της Novartis, άρνηση της πρότασης του Αλ. Τσίπρα να αποσαφηνιστεί στο Σύνταγμα ότι δεν ανήκει στα καθήκοντα των Υπουργών να χρηματίζονται, ασυλία για καταχρηστικές επιλογές των τραπεζιτών.
Η ανάλυση που κάνουν στην Κουμουνδούρου είναι ότι η κυβέρνηση θα οξύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα, καθώς τα σύννεφα και στην οικονομία δεν θα αργήσουν να φανούν, σε μια προσπάθειά να εκτρέψει τη δημόσια συζήτηση από τις αποτυχίες της ή τις ανακολουθίες της σε σχέση με το αντιπολιτευτικό της αφήγημα. Τώρα το κάνει από την πρωτοφανή ανεπάρκειά της στο προσφυγικό με ενέργειες βίας και καταστολής μια διαχείριση που είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη όπως σημειώνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ν. Παναγιωτόπουλος / newpost