ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Ο εξαιρετικός «Ντάνιελ Μπλέικ» στην ΕΡΤ1

H εξαιρετική ταινία του Κεν Λόουτς «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» προβάλλεται από την ΕΡΤ1 την Δευτέρα στις 10 το βράδυ.
Ο βραβευμένος «Ντάνιελ Μπλέικ» που κέρδισε από την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις, καταγγέλλει τη διάλυση του κοινωνικού συστήματος και τις κοινωνικές αδικίες μέσα από τα μάτια ενός ανέργου.
Βραβεία: Χρυσός Φοίνικας, στο 69ο Διεθνές Κινηματογραφικό..
Φεστιβάλ των Καννών. Βραβείο Κοινού, στο 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Βραβείο Κοινού, στο 70ό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λοκάρνο.
Υπόθεση: O Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Νιούκαστλ. Για πρώτη φορά έπειτα από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο.
Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.
«Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ»
(I, Daniel Blake)
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, στις 22:00  / ΕΡΤ1
Κοινωνικό δράμα, συμπαραγωγής Αγγλίας-Γαλλίας-Βελγίου 2016.
Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς.
Σενάριο: Πολ Λάβερτι.
Φωτογραφία: Ρόμπι Ράιαν.
Μουσική: Τζορτζ Φέντον.
Παίζουν: Ντέιβ Τζονς, Μπριάνα Σαν, Χέιλι Σκουάιρς, Ντίλαν Φίλιπ Μακίρναν, Σάρον Πέρσι, Νάταλι Αν Τζέιμσον, Κόλιν Κουμπς. Διάρκεια: 96΄