ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Συσκέψεις με εκπροσώπους της Τ.Α. για τα γραφεία Τύπου

Συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Προέδρους Επιμελητηρίων, είχε αντιπροσωπεία της ΕΣHΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ, που επισκέφθηκε την Κρήτη, τη Μυτιλήνη και τη Χίο.
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η στελέχωση των γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας με επαγγελματίες δημοσιογράφους μέλη, ή εν δυνάμει μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ. Ειδικότερα, ζητήθηκε από τους Δημάρχους να συνηγορήσουν στην ΚΕΔΕ, προκειμένου να θεσμοθετηθούν..
οι θέσεις εργασίας και να καλυφθούν ει δυνατόν από ανέργους δημοσιογράφους.
Όλοι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η δημιουργία των γραφείων Τύπου, καθώς θεωρούν ότι τους δίνεται η ευκαιρία να ενημερώνουν υπεύθυνα τους πολίτες, αλλά και να δέχονται από αυτούς τις παρατηρήσεις για τα κακώς αλλά και τα καλώς κείμενα της περιοχής τους.
Οι αντιπρόσωποι της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ επεσήμαναν την προσπάθεια που έχει αναληφθεί στο χώρο ευθύνης τους, προκειμένου να προστατευθούν οι κοινωνίες της Περιφερειακής Ελλάδας από κατακριτέα φαινόμενα κιτρινισμού, παραπληροφόρησης και ψευδών ειδήσεων.
Παράλληλα, οι διοικήσεις ΕΣΗΕΠΗΝ – ΤΕΑΣ, είχαν συσκέψεις με δημοσιογράφους μέλη των δύο Σωμάτων οι οποίοι εργάζονται στα τρία νησιά, για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Επίσης η διοίκηση της ΕΣΗΕΠΗΝ άκουσε και τα αιτήματα μη μελών και εξήγησε τους όρους και προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να εγγραφούν οι συνάδελφοι στην ΕΣΗΕΠΗΝ.

 Αναλυτικά, στην Κρήτη οι διοικήσεις ΕΣΗΕΠΗΝ και ΤΕΑΣ, συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, το Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Μενέλαο Μποκέα, το Δήμαρχο Γόρτυνας κ. Λευτέρη Κοκολάκη, το Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, το Δήμαρχο του μαρτυρικού δήμου Βιάννου κ. Μηνά Σταυρακάκη και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη. Ανάλογες συναντήσεις υπήρξαν επίσης με τους Δημάρχους Αρχανών – Αστερουσίων, κ. Εμμανουήλ Κοκοσάλη, Μινώα – Πεδιάδας κ. Μανώλη Φραγκάκη και Χερσονήσου κ. Γιάννη Σέγκο.
Στην περιοχή του Ρεθύμνου, η αντιπροσωπεία ΕΣΗΕΠΗΝ – ΤΕΑΣ συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργο Μαρινάκη και με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Αμαρίου κ. Μανώλη Ψαρουδάκη. Ανάλογες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με το Δήμαρχο Ανωγείων κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη και Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινο.
Επίσης, οι αντιπρόεδροι ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ Αντώνης Παπουτσάκης, Κώστας Βασιλάκης είχαν εγκάρδια συνομιλία με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΚΕΔΕ δήμαρχο Τρικκαίων (έδρα τα Τρίκαλα) κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, που επισκέφθηκε την Κρήτη.
Στα Χανιά συναντήσεις έγιναν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλαο Καλογεράκη και με Αντιδημάρχους Χανίων κ.κ. Στέλιο Μιχαηλάκη, Γιάννη Νικηφοράκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Φραγκιαδάκη. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων ο πρόεδρος κ. Αντώνης Ροκάκης. Στον ίδιο χώρο υπήρξαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη, τους Αντιδημάρχους Κισσάμου κ. Θεόφιλο Χριστοδουλάκη, Κανδάνου – Σελίμου κ. Μιχ. Μπικάκη, Αποκορώνου κυρία Αργυρώ Μπενάκη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σφακίων κ. Σταύρο Ψαρουδάκη.

Επίσκεψη σε Λέσβο - Χίο
Στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, οι δημοσιογράφοι ΕΣΗΕΠΗΝ - ΤΕΑΣ, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη, με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου στην Καλλονή κ. Ταξιάρχη Βέρρο και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Βαγγέλη Μυρσινιά.
Τέλος στη Χίο, υπήρξε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρματζη.
Στην αντιπροσωπεία ΕΣΗΕΠΗΝ –ΤΕΑΣ, μετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυριάκος Κορτέσης, ο αντιπρόεδρος Αντώνης Παπουτσάκης, ο Πρόεδρος του ΤΕΑΣ Θανάσης Μπαμπανέβας, ο αντιπρόεδρος Κώστας Βασιλάκης ο γενικός γραμματέας Κώστας Θεοδωρόπουλος και οι οικονομικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Πολίτης, Γιώργος Ταβλάς. Οι οικονομικοί μας σύμβουλοι είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ομολόγους τους υπευθύνους λογιστηρίων διαφόρων ΜΜΕ, για ασφαλιστικά θέματα των εκεί εργαζομένων δημοσιογράφων.