ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Στην ΕΣΗΕΑ οι δημοσιογράφοι αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας

Την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με την πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) είχε, το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου 2019, σύσσωμο το ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου-Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ).
Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, καλωσόρισε την επαναλειτουργία του ιστορικού συνδέσμου, τονίζοντας ότι..
προσβλέπει στη συνεργασία με τον ΕΣΣΑΜ, προκειμένου να αποτυπωθεί όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά στην κοινή γνώμη η ανάγκη εκπαίδευσης, ιδιαιτέρως των νέων, στην κυκλοφοριακή αγωγή, μέσω ενημερωτικών εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων.
Ο Πρόεδρος του ΕΣΣΑΜ, Νίκος Τσάδαρης, υπογράμμισε ότι ο Σύνδεσμος δίνει προτεραιότητα στα θέματα οδικής ασφάλειας, καθόσον οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι-μέλη του διαπιστώνουν, καθημερινά, το κενό που υπάρχει στον τόπο μας όσον αφορά την εμπέδωση των κανόνων που πρέπει να ακολουθούνται για την προστασία πεζών και οδηγών στους δρόμους. Ο Σύνδεσμος θα βρίσκεται δίπλα στους δημοσιογράφους του χώρου, συνδράμοντας -όποτε χρειασθεί- την Ένωση στο έργο της. Παράλληλα, θα αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία και τον κοινωνικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι δημοσιογράφοι αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας, με χρήσιμες παρεμβάσεις για ασφαλείς μετακινήσεις.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Νανά Νταουντάκη, Δημήτρης Τσαλαπάτης και Σπύρος Κουντούρης, αντάλλαξαν απόψεις με τους συναδέλφους που απαρτίζουν το ΔΣ του ΕΣΣΑΜ, για διάφορα θέματα γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου, της μοτοσυκλέτας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Υπήρξε ταύτιση σε ζητήματα αρχών και καταστατικού ως προς τη θεσμική λειτουργία του ΕΣΣΑΜ, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωσή του, ούτως ώστε να αποτελεί, πάντοτε, έναν υγιή οργανισμό με παρελθόν, παρόν και μέλλον, τιμώντας όλους ανεξαιρέτως τους συντάκτες του συγκεκριμένου κλάδου, με απόλυτο σεβασμό στην τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της έντιμης, σφαιρικής ενημέρωσης του κοινού.