ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Τα άγνωστα ροδάκινα και το άδειασμα (Μανδραβέλη) στον Μητσοτάκη

«Η ​αλήθεια είναι πως, αν και Βορειοελλαδίτης, για «Μακεδονικά ροδάκινα» δεν έχω ματακούσει. Ξέρω πως έχουμε φοβερά ροδάκινα Βελβεντού, εξαιρετικά Ημαθίας, απίστευτα κεράσια Βοδενών, νοστιμότατες πιπεριές Φλωρίνης, αλλά οπωροκηπευτικά με αναφορά στα γεωγραφικά μας διαμερίσματα κατά κανόνα δεν υπάρχει».
Τα παραπάνω επισημαίνει ο Πάσχος Μανδραβέλης σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή και με..
αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στη Βουλή συμπληρώνει:
Τα άγνωστα αυτά ροδάκινα ανακάλυψαν δύο καθηγητές της Νομικής, οι οποίοι επιχειρηματολόγησαν ότι «στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τα μόνα “Μακεδονικά ροδάκινα” που θα υπάρχουν, θα είναι αυτά που θα παράγονται στη “Βόρειο Μακεδονία”» (Παναγιώτης Γκλαβίνης, Ιωάννης Στεφανίδης «Η Ελλάς υποχωρούσα», Liberal 23.1.2019). Το επανέλαβε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. Η απώλεια των «Μακεδονικών ροδάκινων» είναι ένας από τους ανύπαρκτους εθνικούς κινδύνους που εισάγονται στον δημόσιο διάλογο, επαναλαμβάνονται πολλές φορές και γίνονται σκληρό δόγμα.
Υπάρχει βεβαίως ζήτημα με κάποια προϊόντα που έχουν στον τίτλο τους «Μακεδονικός/ή/ό» που πρέπει να διευθετηθεί, όπως προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών, στα επόμενα τρία χρόνια. Το πρόβλημα με τα εμπορικά σήματα είναι πολύπλοκο, αλλά δεν δημιουργήθηκε τώρα. (ολόκληρο το άρθρο Μανδραβέλη ΕΔΩ)