ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Οι συντάκτες Αυτοκινήτου στην υφυπουργό Παπακώστα

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου (ΕΣΑ).
Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσαν τα περιστατικά απειλών σε βάρος μελών της ΕΣΑ και του δημοσιογράφου Γιώργου Ανδρή (δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ). Τα συγκεκριμένα περιστατικά, που στρέφονται εναντίον της ζωής..
και της ασφάλειας δημοσιογράφων και μελών της οικογένειάς τους τέθηκαν υπόψη της υφυπουργού, η οποία διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί του ζητήματος.
Ταυτόχρονα, η υφυπουργός τόνισε πως «η Ελευθεροτυπία αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της Δημοκρατίας και κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να ενημερώνουν τους πολίτες και τους
καταναλωτές ώστε να αποφεύγουν τις κακοτοπιές και τις παγίδες».
Καταλήγοντας, η υφυπουργός δεσμεύθηκε πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου οι πολίτες να λαμβάνουν αντικειμενική ενημέρωση, όπως αρμόζει σε ένα Κράτος Δικαίου.
Στη συνάντηση εκπροσώπησαν την ΕΣΑ οι Τάκης Τρακουσέλλης (πρόεδρος) και Πάρις Ποντίκας (αντιπρόεδρος), ενώ παρέστη και το μέλος της ΕΣΑ Γιώργος Ανδρής.