ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Άλλο Λίνεκερ και άλλο Ντέμης

Μετά από 3 μήνες προβολής της εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ, «Total Football» μπορούμε να βγάλουμε κάποια πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Κεντρικός παρουσιαστής είναι ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής (από τα 31 του είναι παλαίμαχος, ηλικία στην οποία άλλοι διανύουν αν όχι δεύτερη νεότητα, τουλάχιστον αντέχουν να παίζουν σε υψηλό επίπεδο). Εκτός από παλαίμαχος.. ποδοσφαιριστής (ήταν σπουδαίος επιθετικός), είναι και παλαίμαχος παράγοντας ποδοσφαίρου. Τη δεύτερη ιδιότητά του δεν θέλουμε να τη θυμόμαστε διότι αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.
Ο κεντρικός παρουσιαστής παίρνει και συνεντεύξεις λες και είναι δημοσιογράφος, κατάργηση δηλαδή της δημοσιογραφίας, ενώ ο παρουσιαστής και η παρουσιάστρια αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία (πασάρουν βίντεο και διαβάζουν κάρτες). Η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ (είμαι τακτικό μέλος τους) τι κάνουν;
Παίρνει συνεντεύξεις εν αντιθέσει με τον ίδιο που όταν ήταν ποδοσφαιριστής και αργότερα παράγοντας συνήθιζε να δίνει συνεντεύξεις, και εν γένει να μιλάει σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους. Ένας από αυτούς είναι και ο νυν διευθυντής του αθλητικού τμήματος του ΟΡΕΝ.
Όπως γίνεται αντιληπτό, ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρώην παράγοντας, αλλάζει επαγγέλματα μετά το τέλος της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο (αν δεν κάνω λάθος κάποτε διοργάνωνε συναυλίες στο ΟΑΚΑ).
Η συγκεκριμένη εκπομπή αποτελεί κακέκτυπο αντίστοιχων παραδειγμάτων του εξωτερικού, με τη διαφορά ότι το επίπεδο των ξένων ποδοσφαιριστών διαφέρει από αυτό των Ελλήνων, και ορισμένοι από αυτούς (δηλ. τους ξένους) έχουν στοιχειώδεις γνώσεις σε θέματα επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. Άλλο Λίνεκερ και άλλο Ντέμης.(...)
- απόσπασμα από εκτενές ρεπορτάζ του αθλητικού συντάκτη Χρήστου Παπαθεοφάνους στο new-economy (ολόκληρο ΕΔΩ)