ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Εσωτερικά θέματα...

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της εφημερίδας ESPRESSO Ελενα Σολωμού έστειλε απάντηση για την άτυπη συνάντηση σχετικά για το θέμα των καθυστερήσεων στη μισθοδοσία και για τα όσα ισχυρίζονται "Οι εργαζόμενοι του Δημοκρατικού Τύπου" (δείτε ΕΔΩ). Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος αναφέρει:
Στην συγκεκριμένη, συνάντηση μέρους συντακτών και συνεργατών των εκδόσεων,..
στην οποία δεν είχαν κληθεί διευθυντικά στελέχη ούτε και η εργοδοσία, ακούστηκαν απόψεις για καθαρά εσωτερικά θέματα.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ τέθηκε θέμα απεργιακών κινητοποιήσεων! Προφανώς οι «συντάκτες» του άρθρου σας, υπό το πέπλο της ανωνυμίας και επιδιώκοντας να εκπροσωπήσουν τους εργαζόμενους αναρτούν ψευδείς ειδήσεις όπως έχουν κάνει άλλωστε τόσες και τόσες φορές. Προφανώς γιαυτό το λόγο πέρα από την ESPRESSO την οποία εκπροσωπώ 18 ολόκληρα χρόνια, κανείς από τους «συναδέλφους» που τους αρέσει η «σκιά» της ανωνυμίας δεν αποφάσισε να βγει μπροστά και να εκπροσωπήσει, τόσο την εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» όσο και την «ΕΣΤΙΑ» με εκλογές και την παρουσία της Ενωσής μας. Για να μη στεναχωριούνται οι όψιμοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων, να τους υπενθυμίσω ότι και άλλες φορές στο παρελθόν ανάλογα προβλήματα και μάλιστα μεγαλυτέρου μεγέθους, τα είχαμε επιλύσει στο χώρο της εργασίας μας. Εκεί που κάποιοι περνούν περιστασιακά!
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ESPRESSO Ελενα Σολωμού

Με τη σειρά τους απάντησαν στην εκπρόσωπο «εργαζόμενοι του ομίλου Φιλιππάκη» με mail που μας εστάλη:
Λυπηρό το γεγονός η εκπρόσωπος των εργαζομένων να ζητάει τον λόγο... από τους απλήρωτους εργαζόμενους. Εντός του συγκροτήματος υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές δεδουλευμένων (μπλοκάκια κλ.π) που αγγίζουν το 10/μηνο.
Στην μισθοδοσία η καθυστέρηση είναι σταθερά 4 και 1/2 μήνες που κοντεύει να γίνει 5, αλλά το προλαβαίνουν οι "καλλιτέχνες" κάτω από τον ιδιοκτήτη και το ξαναφέρνουν στους 4 και 1/2.
Η εκπρόσωπος της ΕΣΠΡΕΣΟ κατά βάση δεν εκφράζει κανένα, εκτός του εαυτού της και της ιδιοκτησίας. Μετά την "άτυπη συνάντηση" των εργαζομένων η ίδια συναντούσε εναγωνίως τους διευθυντές των εφημερίδων, για να "τιμωρηθούν" αφενός όσοι μίλησαν στην άτυπη συνάντηση αλλά και να διαμορφωθεί κοινή θέση απέναντι στον ιδιοκτήτη. Η αγωνία τους ήταν μεγάλη και κυρίως αυτό που την κορύφωσε ήταν η λέξη "απεργία".
Είναι ολοφάνερο ότι η εργοδοσία του ομίλου επιλέγει με τσαμπουκά να μην πληρώνει καθώς το σκεπτικό της (που έχει διατυπώσει ανεπισήμως) είναι το εξής: και που μπορούν να πάνε αν φύγουν από εδω...
Εχει επιλέξει τον "εσωτερικό δανεισμό" και βέβαια όλοι θυμούνται τον περυσινό Αυγουστο που οι ημερομηνίες πληρωμής εναλλάσονταν, για να πάρουν τελικώς μια προκαταβολή 250 ευρώ.
Ως εκ τούτου ήταν η λέξη απεργία τρόμαξε το "σύστηματάκι" στον όμιλο και βέβαια δεν γίνεται λόγος για τα διευθυντικά στελέχη, που είναι εκεί για να εκτελούν απλά εντολές. Οι άνθρωποι αυτοί είναι σε τραγική θέση, αλλά δυστυχώς οικειοθελώς υπομένουν την απαξίωση.
ΥΓ: Και μην επικαλούνται νομιμότητα και εγκυρότητα, γιατί σύντομα μπορεί πολύ σύντομα να εκτεθούν ανεπανόρθωτα οι εκπρόσωποι της "συνδικαλιστικής εργοδοσίας"...
Εργαζόμενοι ομίλου Φιλιππάκη
Για το ίδιο θέμα έστειλε mail και αναγνώστης - γνώστης του θέματος- που αναφέρει:
Οι "απλήρωτοι" και οι "αυτόχειρες" του Δημοκρατικού Τύπου
Ελλειπέστατη η "ανταπόκριση" απο το μέτωπο του Δημοκρατικού Τύπου (Δημοκρατία, Εστία, Espresso). Ο συνάδελφος που έγραψε την επιστολή (δημοσιευθηκε στους zoornalistas ΕΔΩ) λέει οτι οι εργαζόμενοι κλείνουν 5 μήνες απλήρωτοι καθώς αυτές τις μέρες "εξοφλείται ο Φεβρουάριος". Λάθος πρώτο! 3,5  μηνες απλήρωτοι - 21 Ιουνιου έχουμε. Λάθος δεύτερο. Μιλάει γενικώς και αορίστως για συνδικαλιστικό εκπρόσωπο. Για τρεις εφημερίδες; Αδιανόητο. Γιατι δεν ενημερώνει ο συντάκτης το κοινό των media που ενδιαφέρεται, για το ποιοι είναι και τι κάνουν.
Παρεπιπτόντως για να συννενοούμαστε: Δεν ειναι απλήρωτο το προσωπικο 5 μηνες (3,5 για την ακριβεια) ειναι "μεσα" 5 μηνες (3,5 για την ακρίβεια). Ολοι καταλαβαίνουμε το πρόβλημα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε αλλά αυτά "περι κήρυξης απεργίας" δεν είναι σοβαρά πράγματα. Κάποιοι θέλουν δηλαδή να βάλει λουκέτο το τελευταίο ίσως ανεξάρτητο "μαγαζί"; Με αγάπη και καλή θέληση όλα λύνονται. Ας κοιτάξουν γύρω τους, γύρω σας τι γίνεται στην... Λωρίδα της Γάζας του ελληνικού Τύπου!

PS Δεν κατάλαβα τον υπαινιγμό για τα διευθυντικά στελέχη που δεν εμφανίστηκαν στην "άτυπη συνέλευση". Καλύτερα που απείχαν! Αν ήταν παρόντες οι μισοί θα τους έλεγαν "ρουφιάνους".